Politiet har avhørt broren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Broren til mannen som er siktet i lommemannsaken, er avhørt, men ingenting tyder på at han skal ha gjort seg skyldig i noe straffbart, mener Spesialenheten for politisaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så langt peker ingenting på at noen har gjort noe straffbart. Broren ønsket også selv å avgi forklaring til oss. Vi har også avhørt lensmann Ågotnes og politiadvokat Bilberg, samt folk fra statsadvokaten, sier lederen for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, til Avisenes Nyhetsbyrå.

Broren til mannen som politiet tror er «Lommemannen», hadde tidligere en lederstilling i politiet i Hordaland, og han var til stede da politiet ransaket hjemmet og arbeidsstedet til den nå 55 år gamle siktede i 1999.

Ransakingen skjedde som følge av at 55-åringen ble gjenkjent etter at han skal ha begått et overgrep mot en liten gutt i Stranda svømmehall på Sotra. Politiet regnet i sin tid saken som ferdig etterforsket, men likevel ble det ikke tatt ut tiltale.

Spesialenheten undersøker både om brorens innblanding i saken har hatt noe å si for utfallet, og om andre feil kan ha blitt begått, ettersom saken ble henlagt. (©NTB)