Meny

«Smøring» dyrt for tyske Siemens

«Smøring» dyrt for tyske Siemens

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omfattende korrupsjonen som er avslørt i Siemens blir dyr for det flernasjonale selskapet med base i Tyskland. Likevel fortsetter elektrogiganten å tjene penger.

I første kvartal av forretningsåret 2007/08 betalte Siemens til sammen 127 millioner euro eller godt og vel 1 milliard kroner for konsulenttjenester og forbedring av kontrollsystemer.

Dermed er den samlede regningen for slike tiltak oppe i over 1,5 milliarder euro.

Det tilsvarer 12 milliarder kroner, og det vil ikke stoppe der, opplyste Siemens foran konsernets generalforsamling i München torsdag.

Samtidig kan konsernet notere seg for en fortjeneste på nesten 6,5 milliarder euro eller 52 milliarder kroner i kvartalsperioden.

Skandalen om «smøring» av Siemens-kunder, som også har forgreininger til Norge, har skapt spådommer om en skikkelig oppvask på torsdagens generalforsamling.

Det var likevel ventet at toppsjefen Peter Löscher ville få beholde jobben.

Tidligere har flere av konsernets fremste ledere, blant dem den karismatiske skikkelsen Heinrich von Pierer som styrte Siemens-skuta fra 1992 til 2005, måttet gå fra borde.

USAs børstilsyn SEC har kalt korrupsjonen i Siemens «den største slike affæren noensinne». (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus