Meny

– Prodi vurderer å trekke seg

Italias statsminister Romano Prodi vurderer derfor om han skal trekke seg, melder italienske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Romano Prodi går mest sannsynlig mot et nederlag dersom han ber om et tillitsvotum i det italienske førstekammeret. Han vurderer derfor om han skal trekke seg i stedet, melder italienske

Ifølge nyhetsbyrået ANSA skal statsminister Prodi ha et møte med president Giorgio Napolitano torsdag morgen før han bestemmer seg om han vil trekke seg direkte eller be om tillitsvotum i førstekammeret.

Prodi vant som forventet første runde i tillitsvoteringen onsdag og fikk støtte fra 326 av representantene i nasjonalforsamlingens annetkammer.

Men torsdag venter en mye større utfordring i førstekammeret, der regjeringen mistet flertallet da det lille partiet Udeur trakk sin støtte til sentrum-venstre- koalisjonen mandag.

Udeur er partiet til Italias tidligere justisminister Clemente Mastella, som trakk seg forrige uke fordi det er innledet etterforskning mot ham og hans kone i en korrupsjonssak.

Dersom Prodi må trekke seg, kan det bety mer økonomisk uro i Europas tredje største økonomi og forsinke svært nødvendige økonomiske reformer mens det globale markedet blir stadig mer usikkert.

President Napolitano er bekymret og mener landet er i en akutt politisk krise. Under en 60-årsmarkering for Italias grunnlov sa Napolitano onsdag at en følelse av frykt og mistro er i ferd med å bre seg i befolkningen.

Ifølge en regjeringskilde har presidenten rådet Prodi til ikke å gjennomføre avstemningen i førstekammeret torsdag, skriver italienske medier. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus