Kosmisk Biker Rock

Kosmisk Biker Rock
Kosmisk Biker Rock

Frontfiguren i We kommer rett fra planeten Pluto for å uttale seg om bandets nye album, hodeplagg og indianere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På mandag slapp oslobandet WE sitt første album siden kritikerroste «Smugglers» fra 2004 som resulterte i både Spellemanns - og Alarmpris. Det nye albumet, «Tension & Release», har mottatt mange godord i norske presse deriblant i 8 av 10 stjerner i ABC Nyheter. Vår anmelder skrev blant annet:

«WE raste inn på 1. plass på listene med «Smugglers» og raska med seg Spellemannsprisen i samme slengen. «Tension & Release» er flere hakk sterkere, så da er det vel naturlig å heve ambisjonsnivået denne gangen? Det er på tide at det store utland virkelig får opp øynene for WE. Dersom «Smugglers» var ei reinkarnert bikkje kan vi si at «Tension & Release» er en oppegående mann. Nirvana neste? Potensialet er der. We will rock you! (huff...)». (Les anmeldelsen her)

Frontfigur og kosmisk høvding i WE, Thomas Felberg, har tatt seg tid til å svare på følgende spørsmål:

Hvorfor skal man kjøpe «Tension & Release»?

- Fordi «Tension & Release» er en plate som er laget av blod, svette og tårer. Fra et band som har jobbet og drevet med rock'n'roll i over 15 år. Plata er kulminasjonen av alt dette og det ultimate rock'n'roll utrykket fra WE og for 2008

Hvordan vil du beskriv musikken på albumet?

- «Tension & Release» strekker seg ifra tung rock via psykedelia, til kulørt meloditeft. Rett og slett Kosmisk Biker Rock rett fra planeten Pluto. Fra solens hete til Melkeveiens hemmeligheter. «Tension & Release» is the full package.

Hva med inspirasjonskilder?

- Alt fra Led Zeppelin, via Black Sabbath og Hawkwind til Suicidal Tendencies blandet med New Orleans folk ala The Meters. En dæsj Peter Tosh og en dæsj New Wave Of British Heavy Metal. Der er heksebrygget ferdig!

Tre beste album gjennom tidene?

- Egentlig umulig å svare på, men for «Tension & Release» kanskje følgende album:

1: Led Zeppelin: «Physical Grafitti»
2: Amon Düül II: «Yeti»
3: Black Sabbath: «Sabbath Bloody Sabbath».

Fjorårets tre beste album?

- Musikk er ikke en konkurranse eller en sportsgren. Personlig likte jeg veldig godt disse:

1: Rush: «Snakes & Arrows»
2: My Midnight Creeps: «Histamin»
3: San Francisco Nuggets boksen fra Rhino

Hvor mange cd'er kjøper du i uka?

- Jeg jobber i musikkbransjen. Jeg kjøper ikke cd'er, jeg får dem. Men jeg kjøper mye vinyl. Aller helst brukt gammel førsteutgavevinyl fra 60- og 70 tallet.

Tidenes beste vokalist?

- Best i hva? Alt til sitt bruk. Men råheten til Howlin' Wolf, den gamle blueslegenden, er ennå ikke overgått. Mer metal enn det får du ikke. Ren skole.

Tidenes kuleste indianer?

- Som gammel indianerfan, de så jo alltid best ut, må jeg si at Sioux- indianeren Crazy Horse alltid har vært en favoritt. Digg de få gangene indianerne faktisk banka blekansiktene. Som i det berømmelige slaget ved little Big Horn. Crazy Horse slepte rompa til general Custer til de evige jaktmarker. En av mine absolutt favoritthistorier! Ellers er jo Apache- geriljageniet Geronimo også alltid en inspirasjon.

Hvor mange hodeplagg har du?

- Mange! Flere enn jeg vil utbrodere her. Driver man med Kosmisk Biker Rock bør man alltid ha på hjelm, lue og eller krone. Goes with the territory!

Vinyl, cd eller ipod?

- Alltid vinyl. It ain't final 'till it's on vinyl!! Et uslåelig format. Ser best ut, høres best ut. Simply the best!!!!!

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy