Bombeeksplosjon i boligblokk i Irak

Minst 12 personer ble drept og 132 såret i en bombeeksplosjon i en boligblokk i Mosul nord i Irak onsdag, ifølge den amerikanske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske tjenestemenn sier kvinner og barn var blant ofrene i eksplosjonen, som også rammet andre hus i nærheten av blokken.

Redningsmannskaper søker etter ofre i ruinene av boligblokken og omkringliggende hus, sa Abdul-Karim al-Jubouri, leder for politiet i Mosul, etter den voldsomme eksplosjonen.

Han forteller at 12 ble drept og 89 såret, mens den amerikanske hæren sier at som mange som 132 ble såret.

Årsaken til eksplosjonen var ikke umiddelbart kjent, men den skjedde like etter at irakiske soldater ankom stedet etter å ha mottatt et tips om et hemmelig våpenlager. Den irakiske hæren fikk meldinger om at det var våpen og eksplosiver inne i det tre etasjer høye bygget og hadde mistanke om at bygningen huset en bombefabrikk.

Øyenvitner forteller at eksplosjonen var en av de kraftigste de noen gang har hørt i Mosul, som ligger om lag 390 kilometer nord for hovedstaden Bagdad.

Mosul er ett av de nordlige områdene medlemmer av al-Qaida i Irak har søkt til etter å ha blitt drevet ut av store deler av Bagdad og den vestlige Anbar-provinsen i fjor. (©NTB)

Personvernpolicy