Yazoo gjenforenes

Yazoo gjenforenes
Yazoo gjenforenes

Den legendariske synthpopduoen Yazoo gjenforenes for å gjøre miniturne til sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vince Clarke oig Alison Moyet i glansdagene på 80-talletVince Clarke oig Alison Moyet i glansdagene på 80-tallet

I perioden 1981-83 sørget Vince Clarke og Alison Moyet i Yazoo for at synthpopen nådde ut til de virkelig store massene med låter som «Only You», «Don't Go» og «Nobody's Diary».

- Det er virkelig godt å komme tilbake til disse låtene etter så lang tid, sier Vince Clarke til BBC i anledning gjenforeningsturneen. - Mange av dem har faktisk aldri vært spilt live før.

For første gang på 25 år
I juni spiller duoen sammen igjen for første gang siden bruddet i '83, og gjør fem konserter i England og Skottland. De besøker byene Glasgow, London, Manchester, Brighton og Wolverhampton.

- Jeg ser frem til å fremføre låtmaterialet sammen med Alison Moyet for alle fans som har likt musikken vår opp gjennom årene, men som aldri har fått sjansen til å oppleve Yazoo på konsert før, legger han til.

- Å spille disse låtene live er ikke for å mimre. Dette handler mer om å fullføre noe vi startet; skrive, spille inn og fremføre, understreker Alison Moyet.

anno 1982anno 1982

På den kommende turneen, som er døpt «The Reconnecting Tour», vil Yazoo fremføre låtene fra albumet «You And Me Both», som toppet de britiske albumlistene i1983. Dette materialet har aldri vært fremført på en scene tidligere.

Vince Clarke er hjernen bak bandet, og skrev de fleste av deres låter, akkurat som han gjorde sammen med Depeche Mode på debutalbumet «Speak & Spell» i 1981. Han forlot imidlertid bandet umiddelbart etter at albumet var ute, og dannet Yazoo sammen med Alison Moyet, med sin fløyelsmyke stemme. Hun ble siden soloartist, og nøt stor suksess med sine første utgivelser på egenhånd. Clarke dannet Erasure sammen med Andy Bell like etter at Yazoo var historie, et band han fremdeles utgjør den ene halvdelen av.

I forkant av turneen slippes en firedobbel CD-boks som inneholder remastrede utgaver av begge Yazoos studioalbum; «Upstair At Eric's» (opprinnelig fra 1982) og nevnte «You And Me Both» (fra 1983), samt intervjuer med begge medlemmene. Billettene til konsertene legges ut for salg fra 1. februar.


Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy