Vil gå VM med barn i magen

Halvveis ut i svangerskapet vil svenske Anna-Carin Olofsson (34) gi full gass i VM i skiskyting på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anna-Carin Olofsson skal gå VM gravid i femte måned. (Foto: Scanpix)Anna-Carin Olofsson skal gå VM gravid i femte måned. (Foto: Scanpix)

Nyheten om graviditeten lekket ut under det siste verdenscuprennet i Anterselva sist helg. Onsdag uttalte Olofsson seg for første gang om sine skiskytterplaner under svangerskapet, og 34-åringen bekreftet at hun vil gjennomføre VM i Östersund midt i februar.

Da vil hun være gravid i femte måned.

– Jeg ville ikke gjort det, men et svangerskap er såpass individuelt at det viktigste er å lytte til egen kropp, sier Liv Grete Poiree til NTB.

Den norske skiskytterdronningen gikk ikke renn da hun var gravid. Datteren Emma kom til verden i januar 2003.

– Jeg «timet» det bedre og var for lengst i mål i sesongens siste renn før jeg ble gravid, gliser hun.

– De tre første månedene av svangerskapet trente jeg som en toppidrettsutøver. Så ble jeg mosjonist, og de tre siste månedene holdt jeg kroppen mer i ro, sier Poiree, som ble fulgt opp av Olympiatoppens ekspert, Jorunn Sundgot Borgen, gjennom hele svangerskapet.

Olofsson blir tett fulgt opp av lege, og hun har fått beskjed om at det ikke er noe i veien for at hun kan delta for fullt i VM (8.- 17. februar).

– Egentlig ville jeg vente med å offentliggjøre det til konkurransene denne perioden var avsluttet. Jeg synes saken er av mer privat natur og at den skulle håndteres slik. Men nå kom det ut, og jeg bekreftet, sier Anna Carin Olofsson.

Hun er svenskenes største håp i VM på hjemmebane. I Anterselva gikk hun inn til annenplass på den avsluttende fellesstarten – sesongens første topp tre-plassering.

– Jeg visste allerede før legebesøket tirsdag at VM ikke er i fare, at det ikke er noen risiko med å delta og at jeg kan komme i toppform. Jeg fikk også beskjed om at det ikke fins noen medisinske hindre for å fullføre sesongen, forteller Olofsson. (©NTB)

Personvernpolicy