Meny

- Tull at Vikingstad avskrives til VM

- Tull at Vikingstad avskrives til VM

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roy Johansen skjønner lite av oppslaget i gårsdagens Stavanger Aftenblad. - Jeg snakket med Tore i går og han er absolutt aktuell for tur til Canada, sier Johansen til ABC Nyheter.

I går meldte Stavanger Aftenblad at Tore Vikingstad ikke blir å se i det kommende ishockey-VM i Canada i mai. Ifølge SA avskrev Stavanger-mannen seg selv som en del av troppen som skal forsøke å få Norge til å beholde plassen A-VM.

Landslagssjef Roy Johansen skjønner lite av oppslaget i lokalavisa.

- Jeg snakket seinest med Tore i går og det er riktig at han i dag, vel fire måneder før VM er småskadet, men at han avskriver seg selv fra VM er tull. Han er absolutt aktuell for laget som drar til Canada i mai.

På spørsmål om hvorfor han tror SA skrev det de skrev, så er Johansen ordknapp.

- Det må du nesten høre med journalisten om. Ja, han er skadet i dag, men det kan være en helt annens sak i mai. Jeg både tror og håper at Tore blir å se i VM. Det er litt av hverdagen for ishockeyspillere, fortsetter Johansen.

Nei eller ja?

Tore Vikingstad sier til ABC Nyheter at det kanskje var drøyt av Stavanger Aftenblad å si at han garantert ikke blir å se i VM. Han vil overhodet ikke avskrive seg selv, men han er heller ikke veldig optimistisk:

- Jeg sa vel kanskje ikke akkurat det, at jeg garantert ikke blir å se i VM. Det jeg sa var at slik som det ser ut nå så kan jeg nok ikke spille VM. Det er litt tid igjen til avreise til Canada og jeg er usikker på hvor mye bedre jeg blir innen den tid. Skulle det bli en bedring så stiller saken seg litt annerledes, men det er en avgjørelse jeg må ta senere.

Vikingstad forklarer hvorfor han eventuelt må si nei til Norge og A-VM.

- Problemet er at VM går i midten av mai og da får jeg litt liten tid til å bygge meg opp igjen før sesongen tar til igjen i Tyskland. Skulderskaden har blitt bedre, men kanskje ikke så mye som jeg hadde håpet.

- Om den er blitt så bra i mai at jeg kan spille VM, er jeg usikker på. Jeg får aldri hvile når jeg hele tiden må trene og spille kamper her i Tyskland, fortsetter han.

- Men dersom du er frisk nok til å trene og spille i Tyskland, hvorfor kan du ikke da spille for Norge i VM?

- Det kan du godt si. Men skaden har aldri fått tid til å leges helt. Jeg ønsker å spille ishockey noen år til og dersom skulderen ikke får tid til ro vet jeg ikke hva som kan skje. Jeg begynte nok litt for tidlig med trening etter skaden, fortsetter DEG Metro Start-spilleren til ABC Nyheter.

- Men er det slik at du garantert ikke blir å se i VM?

- Slik som det er nå så kan jeg ikke det, men en kan aldri si helt aldri.

Vikingstad ler når vi forteller om landslagssjef Johansens reaksjon på oppslaget i gårsdagens Stavanger Aftenblad.

- Han vil jo helt sikkert ha meg med og jeg sa at jeg ikke vil avskrive meg helt, men jeg sa også at sjansene nå kanskje ikke er så veldig store, sier Vikingstad.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus