Journalistbot støttes av pressefolk

<p>Daværende TV 2-journalist Anita Fleime er ilagt en bot på 50.000 kroner av Økokrim. Foto: Janne Møller-Hansen / Scanpix.</p><p> </p>
Daværende TV 2-journalist Anita Fleime er ilagt en bot på 50.000 kroner av Økokrim. Foto: Janne Møller-Hansen / Scanpix.  

For første gang siden åttitallet har en norsk journalist fått bot for sin omgang med kriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere TV 2-reporteren Anita Fleime er ilagt en bot på 50.000 kroner for å ha betalt den nå avdøde finansmannen Ole Christian Bach penger for et intervju mens han var på rømmen.

Presseforbundet og Redaktørforeningen støtter bøteleggingen.

Generalsekretær Nils E. Øy i Redaktørforeningen sier at det er første gang siden åttitallet at en norsk journalist har blitt bøtelagt for omgang med kriminelle. Foto: Scanpix.Generalsekretær Nils E. Øy i Redaktørforeningen sier at det er første gang siden åttitallet at en norsk journalist har blitt bøtelagt for omgang med kriminelle. Foto: Scanpix.

Generalsekretær Nils E. Øy i Redaktørforeningen sier til ABC Nyheter at sist gang noe tilsvarende skjedde, var på åttitallet.

- Det var en journalist fra Alle Menn som var i Stockholm for å intervjue en rømt fange. Journalisten benektet overfor politiet at rømlingen befant seg på hans rom. Etter at politiet fant ham på journalistens rom, ble han dømt til 21 dagers betinget fengsel, i tillegg til 3000 kroner i bot, samt saksomkostninger.