Lover hasteløsning

Lover hasteløsning
Lover hasteløsning
Artikkelen fortsetter under annonsen

Navarsete sier departementet prøver å finne hasteløsninger for flyforbindelsen til Røros og Fagernes etter at flyselskapet Coast Air onsdag begjærte seg konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mine folk jobber med å finne ut hva som er mulig å få til av hastetiltak for at følgene skal bli minst mulige for reisende til og fra Røros og Fagernes, sier Navarsete til NRK.

Ifølge samferdselsministeren er det også viktig å få lagt ut rutene på Røros og Fagernes ut på nytt anbud så snart som mulig.

– Vi må få ut et anbud som gjelder fra 17. mars i år til 31. mars i 2009, sier Navarsete. Hun minner om at man er avhengig av tilgjengelig flymateriell for å lykkes med å få i stand et hastetilbud til Røros og Fagernes.

Haster med løsning

Ordføreren i de to kommunene Røros og Nord-Aurdal sier til NTB at det haster med å få i stand en løsning slik at det ikke blir avbrekk i flytrafikken.

– Både reiselivet og industrien i kommunen rammes av at vi mister flyforbindelsen, sier ordfører Hans Vintervold på Røros.

Reiselivet er viktig på Røros, og kommunen har flere industribedrifter, blant annet Håg, som er avhengig av flyforbindelse, påpeker Vintervold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også reiselivsdirektør Linda Merethe Ramberg på Røros sier at hun ser alvorlig på at byen mister flyforbindelsen.

Annet selskap

– Ruta til Coast Air mellom Røros og Oslo hadde så vidt begynt å bli innarbeidet, og så blir det slutt, sier Ramberg om det situasjonen som er oppstått etter konkursen i Coast Air natt til onsdag.

Overfor Samferdselsdepartementet kommer vi til å stille krav om ei ny flyrute på Røros som er stabil og som vi kan stole på, sier Ramberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordfører Hans Vintervold sier at kommunen arbeider for å få et annet selskap til å ta over flyforbindelsen på Røros.

– Vi regner med å ha Samferdselsdepartementet bak oss i denne saken, sier Røros-ordføreren som ikke vil si hvilket selskap det er snakk om.

800 m over havet

– Dette er ille. Flyruta på Leirinn ved Fagernes var blitt innarbeidet til å bli et normalt tilbud her i området, sier ordfører Helge Halvorsen i Nord-Aurdal kommune til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har også brukt mye tid og ressurser på å bygge opp trafikkgrunnlaget for flyplassen. De statlige myndighetene må sørge for at det raskt kommer inn et nytt selskap på denne ruta slik at det ikke blir avbrekk i trafikken på Leirinn, sier Halvorsen.

Leirinn er Nord-Europas høyest beliggende flyplass ca. 800 meter over havet, og den ligger i et område hvor det satses sterkt på turisme. (©NTB)