Meny

Omsider i mål med album?

Omsider i mål med album?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gang vi får servert nyheten om at Guns N’Roses’ nye album snart er klar for utgivelse. Kan det være hold i ryktene denne gangen?

Den gang da de var et virkelig band. Axl Rose i midten.Den gang da de var et virkelig band. Axl Rose i midten.

Musikkavisen Classic Rock rapporterer at Guns N'Roses omsider skal være klare med sitt nye album «Chinese Democracy».

Arbeidet med albumet, som har vært «rett rundt hjørnet» i nærmere ti år nå (siden 1999 for å være eksakt), skal ifølge Axl Roses manager Beta Lebeis ha vært klart «allerede» før jul.

- Alle vet jo det, er hennes tørre kommentar til magasinet.

Hun avslører videre at Axl Rose skal være i forhandlinger med en tredjepart, som hun ikke vil spesifisere nærmere, for å få distribusjonsbiten på plass og for å sette en endelig lanseringsdato for utgivelse av albumet.

Tar «en Radiohead»?

Classic Rock spekulerer videre i at det neppe blir snakk om en lansering i tradisjonell forstand, og at Guns N'Roses anno 2008 mest sannsynlig vil komme til å følge i Radioheads fotspor og tilby albumet for nedlasting over nettet til valgfri pris.

En annen kilde i Guns N'Roses-leiren har videre antatt at utgivelsesdato for albumet mest sannsynlig vil bli en gang på sensommeren, og føyer til at dette er «i god tid til å markere seg til neste års julesalg».

Med unntak av Axl Rose er det ingen fra den opprinnelige besetningen som fremdeles er en del av Guns N'Roses. Tidligere bandmedlemmer har protestert offentlig mot at Rose benytter bandnavnet videre, og det har vært uendelig mye krangling siden bandet ga ut sitt siste album «The Spaghetti Incident?» i 1993.

Om «Chinese Democracy» virkelig er på vei denne gang eller ei gjenstår å se. Dersom noen fremdeles gidder bry seg...

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus