Hollywood i sorg over Ledgers død

Mange legger ned blomster utenfor boligen der filmstjernen Heath Ledger ble funnet død. Foto: Scanpix
Mange legger ned blomster utenfor boligen der filmstjernen Heath Ledger ble funnet død. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood er i sorg etter meldingen om «Brokeback Mountain»-skuespilleren Heath Ledgers død. Den 28 år gamle skuespilleren ble funnet død i en leilighet i New York tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde så store forventninger til ham. Han var akkurat i ferd med å gjøre det stort, og å miste livet i så ung alder er tragisk, sier skuespilleren Mel Gibson, som spilte sammen med Ledger i filmen «Patrioten».

Den australske skuespilleren Nicole Kidman gir også uttrykk for sjokk over nyheten om Ledgers død.

– For en tragedie. Jeg føler med familien hans, sier hun.

Mulig overdose

Australske Ledger ble funnet død i en leilighet på Manhattan i New York. Politiet etterforsker dødsfallet som en mulig overdose.

– Vi kjenner ikke til dødsårsaken. Vi etterforsker om dette er en overdose, sier politiets talsperson Paul Brown.

– Det var piller i nærheten av sengen hans, fremholder han.

Ledger skal ha blitt funnet bevisstløs av en hushjelp i en leilighet i SoHo. Hushjelpen prøvde å få liv i den bevisstløse skuespilleren, men klarte ikke å få kontakt med ham. Da ambulansepersonell kom til stedet, hadde Ledgers hjerte sluttet å slå, og han ble erklært død, melder kjendisnettstedet TMZ.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oscar-nominert

Den australske skuespilleren er kjent fra filmene «Brokeback Mountain», «Brødrene Grimm» og «A Knights Tale». Han ble nominert til Oscar for sin rolle som Ennis i «Brokeback Mountain» for to år siden.

Ledgers innsats i filmen ble beskrevet av regissør Ang Lee som en mirakelprestasjon, og Lee sammenlignet ham også med en ung Marlon Brando

Ledger og skuespilleren Michelle Williams gikk fra hverandre i fjor. Ledger og Williams spilte sammen i «Brokeback Mountain» og har datteren Matilda sammen. (©NTB)