Meny

Hollywood i sorg over Ledgers død

Mange legger ned blomster utenfor boligen der filmstjernen Heath Ledger ble funnet død. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hollywood er i sorg etter meldingen om «Brokeback Mountain»-skuespilleren Heath Ledgers død. Den 28 år gamle skuespilleren ble funnet død i en leilighet i New York tirsdag.

– Jeg hadde så store forventninger til ham. Han var akkurat i ferd med å gjøre det stort, og å miste livet i så ung alder er tragisk, sier skuespilleren Mel Gibson, som spilte sammen med Ledger i filmen «Patrioten».

Den australske skuespilleren Nicole Kidman gir også uttrykk for sjokk over nyheten om Ledgers død.

– For en tragedie. Jeg føler med familien hans, sier hun.

Mulig overdose

Australske Ledger ble funnet død i en leilighet på Manhattan i New York. Politiet etterforsker dødsfallet som en mulig overdose.

– Vi kjenner ikke til dødsårsaken. Vi etterforsker om dette er en overdose, sier politiets talsperson Paul Brown.

– Det var piller i nærheten av sengen hans, fremholder han.

Ledger skal ha blitt funnet bevisstløs av en hushjelp i en leilighet i SoHo. Hushjelpen prøvde å få liv i den bevisstløse skuespilleren, men klarte ikke å få kontakt med ham. Da ambulansepersonell kom til stedet, hadde Ledgers hjerte sluttet å slå, og han ble erklært død, melder kjendisnettstedet TMZ.

Oscar-nominert

Den australske skuespilleren er kjent fra filmene «Brokeback Mountain», «Brødrene Grimm» og «A Knights Tale». Han ble nominert til Oscar for sin rolle som Ennis i «Brokeback Mountain» for to år siden.

Ledgers innsats i filmen ble beskrevet av regissør Ang Lee som en mirakelprestasjon, og Lee sammenlignet ham også med en ung Marlon Brando

Ledger og skuespilleren Michelle Williams gikk fra hverandre i fjor. Ledger og Williams spilte sammen i «Brokeback Mountain» og har datteren Matilda sammen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus