Børsoppgang i Asia

<p> Børspila peker endelig opp igjen i Asia etter flere turbulente dager med store tap</p>
 Børspila peker endelig opp igjen i Asia etter flere turbulente dager med store tap

Etter flere turbulente dager med panikksalg og store tap kunne børsene i Asia glede seg over en kjærkommen oppgang onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Tokyo endte Nikkei-indeksen med en oppgang på 2 prosent. Også på Hongkongs Hang Seng-indeks er det duket for en god dag etter at aksjekursene steg med 5,5 prosent i morgentimene.

I Australia hadde aksjekursene styrket seg med 4,4 prosent ved stengetid.

Dermed ser det ut til at markedet kan tjene inn litt av de enorme tapene som ble registrert tirsdag. Men analytikere venter flere svingninger fremover på grunn av frykt for at tirsdagens rentekutt i USA er et tegn på at den amerikanske økonomien har store problemer.

Den amerikanske sentralbanken kuttet tirsdag styringsrenten med 0,75 prosentpoeng til 3,5 prosent etter et ekstraordinært rentemøte. Rentekuttet kom etter sterke fall i kursene på aksjemarkeder verden over.

– Den amerikanske sentralbanken ga oss en veldig positiv overraskelse. Men folk begynner også å tenke at tingenes tilstand nå er så dårlig at de måtte handle, sier strategen Tsuyoshi Segawa i Shinko Securities i Tokyo.

– Det er fortsatt tidlig å vurdere virkningen av rentekuttet, men det var helt klart den beste medisinen for å dempe panikken i markedet, sier Lee Kyung-soo, analytiker i Daewoo Securities.

Det internasjonale pengefondet IMF mener rentekuttet i USA var både hensiktsmessig og nyttig.

– USA har merket mest til den siste økonomiske utviklingen. Derfor er den amerikanske sentralbankens rentekutt på 0,75 prosentpoeng både hensiktsmessig og nyttig, sier IMF-talsperson Masood Ahmed. (©NTB)

Personvernpolicy