Meny

SAS-fly sprutet flammer

Kapteinen valgte å vende snuten tilbake til Gardermoen da flammer sprutet ut av motoren. (Illustrasjonsfoto: Scanpix):

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et SAS-fly måtte tirsdag ettermiddag snu og vende tilbake til Gardermoen da motoren fusket og sprutet flammer. – Ufarlig situasjon, sier flyselskapet.

Gardermoen (NTB): SAS’ rute til Harstad/Narvik Lufthavn Evenes, ble en smule dramatisk for de 83 passasjerene. Drøyt et kvarter etter avgang fra Gardermoen, begynte motoren å fuske.

– Jeg satt rett ved den ene motoren, og plutselig sto det ganske lange stikkflammer ut av motoren. Det oppsto panikk blant noen av passasjerene, forteller en av passasjerene til Nettavisen.

Flammene sto ut fra motoren i 10-15 sekunder, og medførte at kapteinen valgte å vende snuten tilbake til Gardermoen, slik sikkerhetsrutinene tilsier. Informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS Norge betegner fuskingen som en sjelden, men udramatisk feil.

– Jeg skjønner at det kan oppleves dramatisk når man ser flammene. Men det var aldri noen fare for et fly som dette ville få problemer, sier han.

Flyet, en Boeing 737-600, ble tatt inn for kontroll, og de 83 passasjerene fraktet til Evenes med en annen farkost. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus