Tre pågrepet etter dramatisk ran i Göteborg

<p>To utbrente biler ved postterminalen i Göteborg sentrum etter et væpnet ran av terminalen natt til tirsdag. Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX</p>
To utbrente biler ved postterminalen i Göteborg sentrum etter et væpnet ran av terminalen natt til tirsdag. Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

Svensk politi pågrep tirsdag ettermiddag tre menn som er mistenkt for å ha deltatt i et av de mest dramatiske og best organiserte ran i svensk historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Göteborg (NTB-Peter Tálos): – Tre menn født i 1967, 1976 og 1983 er tatt inn i til avhør i forbindelse med ranet. De er mistenkt for delaktighet i ranet, sier politiets pressetalsmann Stefan Gustafsson til NTB.

Mennene blir tirsdag kveld avhørt. Etter avhørene vil etterforskningsledelsen vurdere om de tre skal siktes for medvirkning til ranet og framstilles for varetektsfengsel, eller om de skal slippes fri.

Ransalarm

Politiet ble tatt på sengen da en bil kjørte opp utenfor politihovedkvarteret i 1.30-tiden natt til tirsdag og to menn hoppet ut. Før noen rakk å reagere hadde mennene plassert en mystisk bombelignende kasse med ledninger utenfor inngangen.

Få minutter senere gikk ransalarmen ved hovedpostkontoret, der flere menn bevæpnet med automatgevær stormet inn og tvang et titall ansatte til å legge seg ned.

Flere bomber

Deretter tikket det inn meldinger om funn av ytterligere fire bombelignende gjenstander i sentrum av Göteborg, den ene av dem festet til politiets egen garasjeport.

Ranerne satte også fyr på fem biler i området rundt postterminalen og strødde spiker i gatene for å hindre forfølgere. (©NTB)

Personvernpolicy