Norsk Folkehjelp stenger kontoret på Gazastripen

Norsk Folkehjelp måtte tirsdag stenge sitt kontor på Gazastripen, fordi lokalene er uten strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gaza by (NTB): – Kontoret stengte klokka 10.30 tirsdag morgen, og vi vet ikke når vi får åpnet igjen. At en humanitær organisasjon som Norsk Folkehjelp må legge ned sitt arbeid, viser hvor alvorlig situasjonen er på Gazastripen akkurat nå, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Petter Eide, i en pressemelding.

Organisasjonen har ikke klart å skaffe drivstoff til aggregatet som den siste tiden har generert strøm til kontorlokalene på Gazastripen. Også FN skal ha gått tom for drivstoff, ifølge Norsk Folkehjelps lokale medarbeidere.

Organisasjonen er nå bekymret for at strømmangelen vil føre til at vannforsyningen på Gazastripen rammes, siden området er avhengig av at vann pumpes opp fra grunnen.

Israels forsvarsminister Ehud Barak bestemte forrige uke at alle grenseovergangene til Gazastripen skulle stenges som en reaksjon på at militante palestinere skyter raketter mot Israel.

Tirsdag ble derimot blokaden lettet noe, og lastebiler med drivstoff, mat og medisiner har sluppet over grensen.

– De begrensede forsyningene Israel slapp igjennom tirsdag, løser ikke den kritiske situasjonen på Gazastripen, sier Eide. (©NTB)

Personvernpolicy