USA kutter renten

<p>Foto: Scanpix</p>
Foto: Scanpix

USAs sentralbank kutter styringsrenten med 0,75 prosentpoeng til 3,5 prosent. Rentekuttet skjer etter sterke fall i kursene på aksjemarkeder verden over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-Reuters-AP): Sentralbanken Federal Reserve kunngjorde at den setter ned renten bankene beregner seg når de gir hverandre kortsiktige lån med trekvart poeng. Nyhetsbyrået AP betegnet dette som «det mest dramatiske signalet banken kan gi om bekymring for nedgangstider».

Den amerikanske rentesenkingen skapte raske reaksjoner på børsene. På Wall Street i New York fortsatte kursfallet, og alle de tre hovedindeksene – Dow Jones, Nasdaq og S&P – gikk ned, men ikke så drastisk som de tidligere dagene.

Få minutter etter kunngjøringen tirsdag ettermiddag hadde OMXS-indeksen i Stockholm steget med 3,4 prosent til 307,9, melde nyhetsbyrået TT. I Frankfurt bykset DAX-indeksen opp 0,27 prosent til 6.812,87 poeng, etter å ha falt tidligere på dagen.

På London-børsen økte farten i oppgangen som allerede var i gang. FTSE 100-indeksen steg med 1,69 prosent til 5.672,40 prosent etter at den amerikanske sentralbankens rentekutt var blitt kjent blant børshandlerne. (©NTB)

Personvernpolicy