Selvmordsangrep på skole

<p> </p><p class="MsoNormal">Skadde irakiske kvinner hjelper hverandre på sykehuset I Baquba. Foto: AFP.</p>  <p> </p>
  Skadde irakiske kvinner hjelper hverandre på sykehuset I Baquba. Foto: AFP.  

Ved inngangen til skolen detonerte selvmordbomberen seg selv. Minst 21 elever og lærere ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En irakisk politioffiser undersøker åstedet for selvmordsangrepet tirsdag. Foto: EPA/Ali Mohammed.En irakisk politioffiser undersøker åstedet for selvmordsangrepet tirsdag. Foto: EPA/Ali Mohammed.

Hendelsen skjedde i Baquba i Irak tirsdag morgen. Akkurat da elevene var på vei inn for å starte skoledagen smalt det. Sjokkerte lærere og elever ble vitne til opprørets voldsomme natur.

- Fire kvinnelige lærere og 17 elver ble skadd, deriblant fem svært unge gutter, sier politimajor Ahmed al-Karkhi til AFP.

Målet var helt klart skolen i Baquba, som ligger seks mil nord for Bagdad.

Angrepet var det femte utført av selvmordsbombere i Baquba denne måneden, og ligner på et angrep mot begravelsesfølget til en politioberst mandag. Det angrepet skjedde i byen Baiji, og tok livet av 17 sørgende.

Ifølge kontreadmiral Gregory Smith sniker mellom 40-50 utlendinger seg inn i Irak hver måned for å kjempe med opprørerne, mot irakiske og koalisjonsstyrker. I fjor var det samme tallet nærmere 100 per måned.

- Over 90 prosent av selvmordsbomberne er utlendinger, sa han på en pressekonferanse søndag.

Ifølge etterretningsfolk i de amerikanske styrkene er al-Qaida og andre opprørsgrupper nødt til å ty til selvmordsbombere fordi de må forflytte seg hele tiden, og ikke får satt opp en helhetlig front mot de amerikanske styrkene.

Personvernpolicy