Meny

Terrortrussel mot norsk ambassade

Foto: Torbjørn Grønning, Dagbladet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges ambassade i Kabul mottok tirsdag en trussel om terrorangrep. Trusselen skal være utformet før terrorangrepet mot Serena Hotel i forrige uke.

Kabul (NTB): Ambassaden fikk meldingen om trusselen tirsdag formiddag fra afghanske myndigheter, men trusselen skal være utformet før terrorangrepet under utenriksminister Jonas Gahr Støres besøk i Kabul i forrige uke.

– Vi har tidligere mottatt flere trusler mot ambassaden. Det som er litt spesielt, er at denne meldingen virker noe mer konkret og kanskje underbygd enn de tidligere, sier ambassadens militærrådgiver Terje Skjølsvik til dagbladet.no.

Ordlyden i trusselen mot den norske ambassaden er ikke kjent. Det er heller ikke kjent hvorfor trusselen først ble gjort kjent for ambassaden tirsdag.

Ingen kommentar

Ingen ved ambassaden ønsker å kommentere saken overfor NTB, og heller ikke i Utenriksdepartementet var det mulig å få en kommentar til saken.

Departementets offisielle reiseråd til nordmenn i Afghanistan har vært uendret i flere år, og det ble heller ikke oppdatert etter terrorangrepet mot Serena Hotel som kostet den norske journalisten Carsten Thomassen livet.

– Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Afghanistan som ikke er strengt nødvendig, lyder rådet.

I en nærmere begrunnelse henvises det til sikkerhetssituasjonen i landet i 2005, og det konkluderes med at Afghanistan ikke egner seg som turistmål.

Trussel mot flere

Tre-fire andre ambassader nevnes også i trusselen som den norske ambassaden mottok tirsdag, sammen med tre hoteller og flere afghanske institusjoner i Kabul.

– Jeg har ingen formening om hvorfor Norge nevnes spesielt. Vi er redde dette kommer til å bli normalsituasjonen i Kabul. Skal vi operere, må vi være i stand til å operere selv om vi har en generell trussel mot oss, sier Skjølsvik.

Den norske ambassaden valgte tirsdag å holde åpent, til tross for den alvorlige trusselen.

– Selv om vi nå står oppført som et mål, tror jeg ikke det kommer til å forandre så mye måten vi jobber. Vi har allerede iverksatt en del tiltak basert på den generelle trusselsituasjonen i Kabul. Det har vært en gradvis innskjerping, sier Skjølsvik til dagbladet.no. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus