Meny

Cohen på turné?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan nå se ut til at Lenonard Cohen til våren vil legge ut på sin første europaturné på femten år.

kanskje til Norge til sommeren

Ryktene stammer fra Leonard Cohens offisielle forum på nettet, Leonardcohenforum.com, hvor en av de faste posterne angivelig skal ha fått legendens egne velsignelse for å gå ut med nyheten.

Der heter det blant annet at «Leonard Cohen vil legge ut på turné med sitt band i Nord-Amerika i mai, og i Europa til sommeren. Flere detaljer rundt turneen kommer i februar».

Tilbake etter femten år

Dersom det er hold i ryktene, blir det første gang på femten år at Cohen legger ut på turne i Europa.

Den aldrende stjernen har de siste årene opplevd en formidabel interesse rundt sine gamle låter, ikke minst her i Norge etter at de såkalte «Nye Gitarkameratene»; Espen Lind, Kurt Nilsen, Askil Holm og Alejandro Fuentes, børstet støv av Hallelujah i 2006 og gjorde låten til en sann landeplage. Dette etter at avdøde Jeff Buckley hadde gjort det samme med låten 12 år tidligere.

Det spekuleres videre i om at den indirekte årsaken til Cohens turnecomeback kan skyldes hans økonomiske situasjon. Leonard Cohen har beskyldt sin tidligere regnskapsmedarbeider Kelley Lynch har svindlet til seg fem millioner dollar, eller nærmere 30 millioner norske kroner.

Hall of Fame og nytt album

Leonard Cohen blir for øvrig innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame allerede i mars, og han skal ellers være godt i gang med arbeidet på et nytt studioalbum som vil bli klart for utgivelse senere i år. Dette blir Cohens 12. studioalbum siden debuten «Songs Of Leonard Cohen» i 1967, og oppfølger til «Dear Heather» fra 2004.

Turneplanene er altså foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold, verken fra Leonard Cohens plateselskap eller management, så nyheten må kunne anses som ren spekulasjon. Men det er lov å håpe, og i fall det skjer, vil det ikke være helt usannsynlig at Norge innlemmes i turneplanene etter suksessen og forhistorien Cohen har her i landet.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus