Meny

Smalt etter postran

To utbrente biler ved postterminalen i Göteborg sentrum et væpnet ran av terminalen og funn av tre bombelignende gjenstander. Foto Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postterminalen i Göteborg ble ranet av flere væpnede menn natt til tirsdag. Store områder i byen måtte sperret av etter at fem antatte sprenglegemer ble funnet.

Klokken 10.20 lokal tid ble det hørt et smell fra et av de avsperrede områdene, melder TV 4.

- Vi har hatt ran tidligere, men ikke der man har hatt til hensikt å ramme politiet på denne måten, sa politimester Krister Jacobsson på en pressekonferanse tirsdag formiddag, melder Aftonbladet.se.

Kort tid etter klokken ett natt til tirsdag ble hovedpostterminalen på Kruthusgatan i Göteborg utsatt for væpnet ran. Ranerne hadde med seg gevær og tvang personalet ned på gulvet. Ingen av de elleve ansatte skal ha kommet fysisk til skade.

Seks biler ble satt i brann da ranerne flyktet. De la også igjen såkalte spanske ryttere, en form for spiker som kan punktere biler.

Politiet bekrefter overfor TV4Nyheterna at ranerne fikk med seg penger, men det var tirsdag formiddag ukjent hvor store beløp det dreide seg om.

Les også: Bombealarm etter postran i Göteborg

Kort tid før ranet ble en bil parkert foran politihuset, og to menn sprang vekk fra stedet før de forsvant i en annen bil. Senere ble det funnet det som ble antatt å være en bombe i bilen. Politiet mistenker at ranerne kan ha plassert ut flere bomber før de flyktet.

- Det dreier seg om fem gjenstander som vi ikke kan utelukke at er sprengladninger, sier polititalsmann Sven Persson til tv4nyheterna.se.

Store områder i Göteborg ble sperret av på grunn av bombefrykten. Til sammen 120 personer måtte evakueres. Om morgenen begynte bombeeksperter arbeidet med å undersøke de mistenkelige gjenstandene, og politiet skal ha skutt mot dem. Noen av avsperringene ble hevet ved 09.30-tiden (lokal tid). Klokken 10.20 skal det ifølge TV 4 ha blitt hørt et smell fra det avsperrede området i Färgaregatan.

Tirsdag morgen var ranerne fremdeles på frifot.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus