Meny

Grusomme Atle?

Atle blir Kurt. (Foto: Scanpix/Nordisk film)
 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atle Antonsen skal gi stemme til den legendariske skikkelsen Kurt, når truckføreren endelig blir å møte på kino i animasjonsfilmen «Kurt blir grusom».
Fakta om filmen:

Rasmus Sivertsen er regissør for Kurt blir grusom. Han er fast regissør hos og medeier av Qvisten Animation. Han var hovedanimatør på Gurin med reverompa (1996), co-regissør på Kaptein Sabeltann (2003), og har hatt regi på diverse tv-serier og ca. 100 reklamefilmer. I 2006 regisserte Sivertsen de animerte delene av spillefilmen PitbullTerje.

Manuset til filmen er skrevet av Karsten Fullu og Per Schreiner, manusforfatter av Den brysomme mannen. Karsten Fullu har bakgrunn som tekstforfatter for flere av våre mest populære komikere. Han har også skrevet noen av manusene til Kutoppen. I tillegg har filmens regissør Rasmus Sivertsen vært inne på manussiden. Manuskriptet er basert på to av Erlend Loes bøker om Kurt; Kurt blir grusom og Kurt Quo Vadis. Det er solgt 64.000 eksemplarer av bøkene i Norge.

(Kilde: Nordisk Film) 

- Det er en stor ære å få spille Kurt. Han er en karakter jeg på mange måter kan identifisere meg med. Han er energisk, mandig, stolt, barnslig insisterende og bråsint, alt dette kun positive egenskaper jeg selv også ønsker å assosieres med. Jeg beundrer ham dessuten for hans dyktighet bak truckrattet, sier Antonsen i en pressemelding.

Historien er basert på Erlend Loes populære barnebøker om truckføreren Kurt. Bøkene er oversatt til tysk, dansk og italiensk. «Kurt blir grusom» er bok nummer to i serien, og animasjonsfilmen har premiere 31. oktober over hele landet.

Gir mye til karakteren

Filmens produsent Cornelia Boysen sier at de tidlig ønsket at Atle Antonsen skulle være stemmen.

- Vi følte virkelig at brikkene falt på plass da han takket ja, sier filmens produsent Cornelia Boysen.

Også regissør Rasmus Sivertsen er svært fornøyd over valget av stemme til Kurt.

- Atle ER virkelig Kurt. Vi kunne ikke funnet noen bedre til rollen enn ham, sier Sivertsen.

Han forteller at prosessen med å legge stemme til en norskprodusert animasjonsfilm er helt annerledes enn å dubbe en utenlandsk film og at skuespillerne dermed har større innflytelse på karakterene

. - Atle Antonsen har selv gitt mye til karakteren Kurt, og vært med på å finne typen. Vi spiller nemlig inn stemmene før filmen ble animeres og har dermed en helt annen mulighet til å jobbe frem karakterene og leke under lydopptakene, sier Sivertsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus