Meny

Bombealarm etter postran i Göteborg

Beboere i Färgaregatan blir evakuert natt til tirsdag etter funn av tre bombelignende gjenstander. Funnene ble gjort etter ranet av postterminalen i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboere blir evakuert og politiet har sperret av store områder i Göteborg sentrum etter funn av flere bombelignende gjenstander. Funnene ble gjort etter ranet av postterminalen i byen natt til tirsdag

To av gjenstandene er funnet i nærheten av politihuset i Göteborg, melder nyhetsbyrået TT. En av dem var festet på porten utenfor politiets garasje, og politiet antar at den skulle å hindre utrykning av politibiler. En annen er funnet rett utenfor postterminalen. En av gjenstandene var festet i en lyktestolpe, en annen var plassert i en bil.

– Det stakk ut kabler av disse gjenstandene, sier politiets talsperson Jan Billqvist til Aftonbladet.

– Vi har sperret av store områder, og bombeekspertene våre er på vei, sier Billqvist.

Trafikkaos

Avsperringene fører til store trafikkproblemer i morgenrushet, samtidig som beboere er evakuert fra flere boligblokker. Politiet tror det kan ta lang tid før trafikken går som normalt. Også byens trikker er rammet.

Ranerne har ifølge politiet slengt ut «spanske riddere», en slags spikermatter, som har ført til at mange biler har punktert.

Ranet mot hovedpostterminalen fant sted ved 1-tiden natt til tirsdag. Like etter at meldingen om ranet nådde politiet, ble det parkert en bil utenfor politihovedkvarteret i Göteborg. Vekterne ved inngangen så to bevæpnede menn løpe bort fra bilen. Det ble så oppdaget en bombelignende gjenstand i bilen.

Busset bort

Flere bygninger ble natt til tirsdag evakuert, og beboerne i Färgaregatan ved politistasjonen ble busset bort.

– Vi holder på å evakuere en hel gate, fremholder Billqvist.

Etter at ranerne stakk av fra terminalen, tente de på fem biler for å stanse personer som prøvde å følge etter dem. Politiet skal senere ha funnet fluktbilen, også den utbrent.

De tungt væpnede ranerne tvang de ansatte på terminalen til å legge seg på gulvet da de stormet postbygningen. Ifølge politiet befant det om lag ti personer i bygningen da ranet fant sted.

Det er ikke kjent hvor mye ranerne fikk med seg, og det er satt inn store politistyrker i jakten på ransmennene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus