Tiltalt for sju drap: - Jaktet på spenning

En tsjekkisk sykepleier – tiltalt for drapet på sju av sine pasienter og drapsforsøk på ytterligere ti – sier han var motivert av «et ønske om spenning.»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tsjekkiske sykepleieren forklarte mandag i retten at han tørstet etter action da han feilmedisinerte pasienter.

Sykepleieren står tiltalt for å ha drept pasienter ved å gi dem dødelige doser av stoffet Heparin, som hindrer blodet i å koagulere. Dosene førte til omfattende blødninger, melder AFP.

Mannen jobbet ved et sykehus i byen Havlickuv Brod fra mai til september 2006.

– Jeg trengte å gjøre noe, action, jeg visste at hvis jeg ga pasientene Heparin ville doktorene komme og noe ville skje, sa sykepleieren i retten.

- Dan Brown
Dersom han blir funnet skyldig risikerer han livstid i fengsel.

Tsjekkiske medier har spekulert i om 31-åringen kan ha vært inspirert av en figur i en av forfatteren Dan Browns romaner, som bruker det samme stoffet. Mannen benekter selv dette:

- Jeg fikk ideen på egenhånd og fortsatte. Jeg klarte ikke å slutte. Jeg vet ikke hvorfor jeg valgte Heparin, kanskje fordi det er så utbredt, sa han.

Sykepleieren innrømmer å ha gitt Heparin i fem tilfeller, og sier han kjente godt til effektene. Bare en av disse pasientene døde, sier han.

- Største glede
Da han ga medisinen sier 31-åringen at han led av psykiske problemer og tok medisiner.

– Jeg har aldri følt meg som en drapsmann, jeg kom ikke på jobben for å ta liv. Min største glede var å jobbe som sykepleier.

Sykepleieren fikk sparken i slutten av september 2006 etter en rekke mistenkelige dødsfall, men ble ikke pågrepet før 1. desember.

Personvernpolicy