Meny

Tiltalt for sju drap: - Jaktet på spenning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tsjekkisk sykepleier – tiltalt for drapet på sju av sine pasienter og drapsforsøk på ytterligere ti – sier han var motivert av «et ønske om spenning.»

Den tsjekkiske sykepleieren forklarte mandag i retten at han tørstet etter action da han feilmedisinerte pasienter.

Sykepleieren står tiltalt for å ha drept pasienter ved å gi dem dødelige doser av stoffet Heparin, som hindrer blodet i å koagulere. Dosene førte til omfattende blødninger, melder AFP.

Mannen jobbet ved et sykehus i byen Havlickuv Brod fra mai til september 2006.

– Jeg trengte å gjøre noe, action, jeg visste at hvis jeg ga pasientene Heparin ville doktorene komme og noe ville skje, sa sykepleieren i retten.

- Dan Brown
Dersom han blir funnet skyldig risikerer han livstid i fengsel.

Tsjekkiske medier har spekulert i om 31-åringen kan ha vært inspirert av en figur i en av forfatteren Dan Browns romaner, som bruker det samme stoffet. Mannen benekter selv dette:

- Jeg fikk ideen på egenhånd og fortsatte. Jeg klarte ikke å slutte. Jeg vet ikke hvorfor jeg valgte Heparin, kanskje fordi det er så utbredt, sa han.

Sykepleieren innrømmer å ha gitt Heparin i fem tilfeller, og sier han kjente godt til effektene. Bare en av disse pasientene døde, sier han.

- Største glede
Da han ga medisinen sier 31-åringen at han led av psykiske problemer og tok medisiner.

– Jeg har aldri følt meg som en drapsmann, jeg kom ikke på jobben for å ta liv. Min største glede var å jobbe som sykepleier.

Sykepleieren fikk sparken i slutten av september 2006 etter en rekke mistenkelige dødsfall, men ble ikke pågrepet før 1. desember.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus