Meny

- Kvinner er mer tykkhodet enn menn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinners hjerner er litt bedre beskyttet enn menns hjerner, viser ny forskning.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Man har lenge visst at menn har flere hjerneceller enn kvinner. Men nå viser ny forskning at når det kommer til tykkelsen på hodeskallen, så er kvinner bedre rustet enn menn, melder Politiken.dk.

Det er amerikanske forskere har målt kraniene til 3000 forsøkspersoner og kommet fram til at menn i gjennomsnitt hadde en kranietykkelse på 6,5 millimeter, mens gjennomsnittet for kvinner var 7,1 millimeter.

Det dreier seg altså ikke om den store forskjellen, men det er likevel betydningsfullt nok til at det kan brukes i videre forskning – særlig når det kommer til trafikksikkerhet.

- Neste skritt vil være å finne ut hva disse forskjellene betyr i relasjon til menn og kvinners evne til å tåle støt mot hodet, og så kan vi gå i gang med å designe den hodebeskyttelsen som skal til, sier Jesse Ruan fra Ford Motor Company i en pressemelding.

Ruan har sammen med kolleger fra Tianjin University of Science and Technology utviklet en scanningsteknikk som gjør det mulig å kartlegge og analysere de kritiske geometriske punkter på en persons hjerneskalle – altså de punktene som er spesielt utsatt under for eksempel trafikkulykker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus