Klart homo-ja i Sverige

Klart homo-ja i Sverige
Klart homo-ja i Sverige

Et klart flertall av svenskene ønsker at mennesker av samme kjønn skal få gifte seg med hverandre, viser en ny meningsmåling. Blant de politiske partiene i Sverige er bare Kristdemokraterna mot slike

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meningsmåling som Sifo-instituttet har gjort for Stockholm-avisen Svenska Dagbladet viser at 72 prosent av de spurte sier ja til såkalte kjønnsnøytrale ekteskap. Tallet kommer på bordet samtidig som den svenske regjeringen forbereder forslag til ny ekteskapslov.

Kristdemokraterna, som er med i den borgerlige firepartiregjeringen i Sverige, mener saken bør legges ut til rådgivende folkeavstemning. Partiets riksdagsrepresentant Annelie Enochson er forbauset over tallene i den nye meningsmålingen.

– Noe overrasket er jeg, medgir Enochson overfor Svenska Dagbladet. – Disse tallene stemmer ikke med den følelsen jeg får når jeg snakker med folk, og da er det jo ikke bare partifeller jeg treffer, tilføyer hun.

I Riksdagen i Stockholm er det klart flertall for en kjønnsnøytral ekteskapslovgivning. Sist høst foreslo opposisjonen derfor at Riksdagen selv skulle fremme forslag om en slik lov uten å vente på regjeringen, slik det skjedde med partnerskapsloven på 1990-tallet. (

Personvernpolicy