Meny

Lohan dårligst?

Årets verste? Fra filmen «I Knew Who Killed Me». (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lindsay Lohan og Eddie Murphy kjemper om tittelen som fjorårets verste skuespiller.
Mer om Golden Raspberry

Les mer om Golden Raspberry Awards på de offisielle hjemmesidene.

Streiken i Hollywood reduserte Golden Globe til en kjedelig pressekonferanse og nå henger også Oscar-utdelingen i en tynn tråd. En ting som imidlertid er helt sikkert er at også i år vil folka bak Razzie-Awards dele ut sine syrlige kommentarer og priser til det de mener er fjorårets mest bedritne filmer og skuespillere.

Og i år later det til at det er Lindsay Lohan og ringreven Eddie Murphy som kan ta hjem flest gyldne bringebær.

Ufin fjert?

The Golden Raspberry Awards eller Razzies som den populært kalles, ble skapt av John Wilson i 1980. Bakgrunnen for navnet er at «Raspberry» kan bety flere ting: Bringebær og en vulgær slang for fjert, ufine lyder og å pipe noen ut.

Ikke akkuart Oscar. (Foto: http://www.razzies.com)Ikke akkuart Oscar. (Foto: http://www.razzies.com)

Wilson mente at alle de andre pretensiøse prisutdelingene trengte en litt slemmere motstykke. Prisen vinneren får, er et gullsprayet bringebær på størrelse med en golfball til en gateverdi på rundt fem dollar. Alle som vil kan melde seg inn i the Golden Raspberry Award Foundation (GRAF) og dermed ha en innvirkning på avstemningen.

Nominasjonene til The Golden Raspberry Awards blir alltid annonsert en dag før Oscar-nominasjonene og utdelingen foregår kvelden før utdelingen av de gyldne statuetter.

Dobbelt så dårlig
I år ser det altså ut som om Lindsay Lohan kan ende opp som den noe ufrivillige vinneren. I thrilleren «I Know Who Killed Me» spiller Lohan to karakterer som kanskje, eller kanskje ikke er samme person, noe som har resultert i ikke mindre enn ni nominasjoner. En av grunnene til dette er at hun ble nominert til to priser for sin dobbeltrolle.

- «I Know Who Killed Me» er den mest fantastiske, hjerneløse filmen siden «Showgirls» som ble kåret til 90-tallets verste film. På slutten av filmen skjønner du fremdeles ikke hva som har skjedd. Er de tvillinger eller ikke? Innbilte hun seg hele greia? Kan jeg være så snill å få tilbake en time og 50 minutter av livet mitt, uttaler John Wilson, som ledet nominasjonsgruppen i en pressemelding.

Forløpig ser det ut til at filmen ikke har fått noen norsk premieredato, noe som kanskje kan være like greit hvis vi skal stole på razzie-akademiet.

Andre filmer som har gjort seg fortjent til nominasjon i kategorien 2007s verste er «Bratz», «Daddy Day Care» og «I Now Pronounce You Chuck & Larry».

Takk, takk
I fjor gjorde Sharon Stone og Basic Instinct 2 det skarpt. I tillegg til at Stone vant prisen for verste skuespillerinne, vant filmen priser for verste film, verste manus og verste oppfølger. John Wilson, karakteriserte Stones film som «et lidderlig mordmysterium som ender opp i krampelatter».

Naturlig nok er det ikke så vanlig at stjernene stiller opp for å motta sine tvilsomme «heders»-priser. Halle Berry vakte derfor oppsikt da hun møtte opp personlig for å motta Razzie-prisen hun fikk for sin tolkning av «Catwoman» i 2005.

- ÅÅÅH! Jeg hadde aldri i mine villeste drømmer trodd at jeg en dag skulle stå her! Jeg må få takke Warner Brothers fordi de har plassert meg i denne drittfilmen!, sa en selvironisk Berry som uten tvil skåret mange kred-poeng på sin opptreden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus