Meny

Lover halv milliard til vindkraftverk

Olje- og energiminister Åslaug Haga møtte demonstranter fra Norske Skog da hun kom til mandagens møte i Stjørdal i Nord-Trøndelag, der temaet var kraftsituasjonen i regionen. Regjeringen prioriterer arbeidet med å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge og lover å bruke minst en halv milliard på utbygging av vindkraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) lover minst en halv milliard kroner i investeringsstøtte til vindkraftverk i Midt-Norge, i første omgang til prosjektene Ytre Vikna i Nord-Trøndelag og Harbakf

Løftet ble framført for flere hundre lokalpolitikere, næringslivsledere og fagforeningsfolk på et møte på Rica Hell Hotel i Stjørdal mandag.

Samtidig benyttet Åslaug Haga anledningen til å utfordre Industrikraft Midt-Norge til å presentere «et realistisk og kostnadseffektivt» prosjekt på Skogn, der selskapet allerede har alle tillatelser til å bygge et gasskraftverk uten CO2-håndtering.

Hun tok kraftig til motmæle mot – og nærmest refset – Industrikraft Midt-Norge og Norske Skog, som hun oppfatter legger skylden på regjeringen for at det foreløpig ikke har blitt noe av planene om gasskraftverk på Skogn.

Skogn eller Aukra

Åslaug Haga opplyste også at hun har bedt Shell vurdere muligheten for et gasskraftverk i Aukra i Møre og Romsdal, for kraftforsyning til Ormen Lange

– Det er naturlig at aktører som bruker så mye kraft, selv bidrar til kraftforsyning, sa Haga.

Hun tilføyde at et gasskraftverk i Aukra blir mindre aktuelt dersom Industrikraft Midt-Norge klarer å komme opp med et realistisk alternativ på Skogn.

– Sikre kraft nå

Åslaug Haga ble møtt av en demonstrasjon fra fagorganiserte ved Norske Skog på Skogn og andre industribedrifter i Nord-Trøndelag da hun kom til konferansen på i Stjørdal mandag formiddag.

«Uten kraft stopper midt-norsk industri», sto det på en plakat. «Sikre kraft til Midt-Norge nå», sto det på en annen – og «Vi er lei av en handlingslammet regjering» på en tredje.

– Hva synes du om mottakelsen?

– Det er helt i orden. Jeg er glad for at folk er engasjert i å få kraft til Midt-Norge. Det er også jeg, sa Åslaug Haga til NTB da hun kom inn i hotellet etter å ha passert demonstrantene med fagforeningsfaner og meningsytringer om kraftsituasjonen og regjeringen.

Etter Hagas foredrag overleverte fylkesordfører Tore O. Sandvik i Sør-Trøndelag et opprop til regjeringen med krav om løsninger på den varslede kraftmangelen i Midt-Norge. Bak dette oppropet står næringslivsledere, fagforeninger og 71 ordførere i landsdelen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus