Oliver Stone vil lage film om Bush

<br><p> </p>

 

Ny Stone-film skal fokusere på livet og presidentperioden til George W. Bush.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om alt går etter planen starter innspillingen av Oliver Stones film om Bush allerede i april. Planen er å få filmen ferdig før presidentvalget i november, eller innsettelsen av ny president 20. januar neste år.

Ifølge magasinet Daily Variety har Stone allerede plukket ut den 40 år gamle skuespilleren Josh Brolin til å spille tittelrollen. Ifølge samme magasin har Stone også begynt arbeidet med å lage manus sammen med Stanley Weiser som også var involvert i manuset til filmen Wall Street.

Kritisk
Du trenger ikke gjøre mange søk på Google for å finne eksempler på kritikk den amerikanske regissøren har reist mot Bush-administrasjonens invasjon av Irak.

Likefullt understreker Oliver Stone at han ikke er interessert i å lage en anti-Bush film. I stedet ønsker han en film som fokuserer på enkeltepisoder i George Bush sitt liv for å forklare hvordan han kom til makten.

– Det er en film om livet bak scenen, på samme måte som i filmen Nixon. Gjennom filmen vil jeg vise hvordan det er å være i skoene til George Bush, sier Oliver Stone til Daily Variety.

– Jeg er en dramatiker som er interessert i mennesker, og jeg har empati for Bush som menneske, på samme måte som jeg har det for Castro, Nixon, Jim Morrison, Jim Garrison og Alexander den Store.

Ærlig portrett

Stone forteller videre at han ønsker å lage et så ærlig portrett av Bush som mulig, uten å la sine egne politiske holdninger og meninger farge filmen. Han vil heller fokusere på kampene Bush har hatt i sitt private liv, disputtene med sin far og konverteringen til kristendommen - som sier mye om hvor han kommer fra.

– Hvordan klarte for eksempel Bush å gå fra å være en forfyllet boms til å bli verdens mektigste person?

Til å spille George Bush har Oliver Stone valgt skuespilleren Josh Brolin, en skuespiller Stone i utgangspunktet mener er penere enn Bush.

– Men Brolin har samme driv og karisma som Bush, og de deler begge litt av de samme kvalitetene som de gamle filmstjernene hadde.

Personvernpolicy