Straks klart for Ulvenatten

Skuespillerne Anneke von der Lippe og <font face="Arial" size="2">David Karlsen</font> i en dramatisk gisselscene på Kjeller flyplass under innspillingen av Tom Egeland sin kriminalroman «Ulvenatten». 28. februar vises filmen for første gang for publikum. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.
Skuespillerne Anneke von der Lippe og David Karlsen i en dramatisk gisselscene på Kjeller flyplass under innspillingen av Tom Egeland sin kriminalroman «Ulvenatten». 28. februar vises filmen for første gang for publikum. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.

Den norske actionthrilleren Ulvenatten åpner Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival 28. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28. februar blir den norske actionthrilleren Ulvenatten for første gang vist for publikum. Filmen er basert på Tom Egelands bestselger fra 2005, og er en actionthriller med politisk tilsnitt.

- Det er både morsomt og ærerikt at Ulvenatten blir åpningsfilmen til Kosmorama, sier Tom Egeland i en pressemelding.

- Det blir jo første møte med publikum og vi som har jobbet med dette er selvfølgelig veldig spente. At en seriøs filmfestival som Kosmorama velger Ulvenatten som åpningsfilm, er ekstra oppmuntrende, fortsetter han.

Sjelden sjanger

Ulvenatten er en storsatsing innenfor en sjanger som sjelden produseres i Norge, nemlig den politiske thrilleren. Ikke siden Orions belte (1985) har det blitt gjort alvorlige forsøk på å lage en lignende film, og forventningene er derfor særdeles høye til Ulvenatten.

Filmen følger et norsk TV-studio som blir kapret av tsjetsjenske terrorister under et direktesendt debattprogram. Mens gisseldramaet kringkastes på direkten over hele verdens TV-skjermer, følger vi politiet og norske myndigheters desperate kamp for å løse situasjonen i kulissene fra minutt til minutt, før det hele ender i et eksplosivt skuddrama.

Stjernekalas
Ulvenattens regissør, den svenske thrillermesteren Kjell Sundvall, kan skilte med tidligere suksesser som Jegerne (1996), Den siste kontrakten (1998) og Trusselen (2004). Han har også regissert en rekke episoder av den kritikerroste TV-serien Beck, samt den lune komedien Grabben i graven bredvid (2002).

Anneke von der Lippe spiller hovedrollen som programlederen Kristin Bye som får talkshowet sitt kapret av terrorister på direkten.

I rollen som lederen for gisseltakerne finner vi det danske stjerneskuddet Dejan Kukic, i Norge kanskje mest kjent for sine roller i Nikolaj og Julie og TV 2-serien Torpedo.

I tillegg er en rekke av Norges mest erfarne skuespillere, som Jørgen Langhelle, Christian Skolmen, Stig Henrik Hoff og Jan Ingar Helge, med i sentrale roller.

Personvernpolicy