Ringo Starr Liverpool 8 (Capitol/ EMI)Det store intet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ringo Starr overbeviser ingen på sitt nye album «Liverpool 8».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selvfølgelig var Ringo Starr sentral da Liverpool sist helg feiret åpningen av sitt år som europeisk kulturby. Hvorfor Paul McCartney ikke opptrådte i sammenhengen vites ikke, men duoen kunne jo fremført et knippe Beatles-klassikere i hippe (?) drum'n'bass-arrangementer..

Uansett, Ringo var der og ga til beste sin nye sang, tittelkuttet på Ringos nye CD, «Liverpool 8». Der mimrer Ringo om oppveksten i havnebyen der Richard Starkey (hans døpenavn) ble født 7.juli 1940. Med andre ord rett inn i dramatikken i den andre verdenskrigen. På «Liverpool 8» forteller Ringo at byen alltid har funnets i hans hjerte, selv om Beatlemania, jet-set-liv og livets mange distraksjoner har gjort at han har vært mye borte. Ingen bombe det, strengt tatt.

Ringo Starr er en bra trommeslager, han posisjon i rockhistorien er udiskutabel og, ikke minst, han har vært Beatles sin ivaretager av selvironi og typiske slapstick-humor, blant annet demonstrert i bandets spillefilmer. I årene som har gått siden bandets oppløsning har Ringo delt tida si mellom utgivelser av soloplater, diverse filmoppdrag og turnering med Ringo Starrs Allstars Band. Det har aldri skortet på rock-stjerner som har ønsket å ha et samarbeid med en ekte Beatle på CVen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av musikerne som faller i sistnevnte kategori er tidligere Eurytmicer David A. Stewart, en kar som ikke er kjent for sine minimalistiske ideer. Akkurat som Eurytmics plater ble laget etter marsipan-kakebaker-prinsippet (More is more, less is less), pøser Stewart og co-producer Mark Hudson på her også.

Det trenges, Ringo er verken en sanger eller låtskriver av noe format.

I løpet av sin lange historie har Ringo stått bak en og annen allright sang, der hans karakteriske stemme har funnet sin plass (Er du ordentlig interessert kan du sjekke ut antologien «Photograph/ The Very Best of Ringo», som ble sluppet av Apple/ Capitol i fjor), men her dratter det ut i det store intet.

Vi hører at det er Ringos stemme, men sangene går inn det ene øret og ut av det samme.

Karakter: 2 av 10

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her