Her det livsfarlig

Her det livsfarlig
Her det livsfarlig

Ligg unna disse stedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks mennesker ble drept da en gruppe militante islamister angrep hotell Serena i Kabul mandag, deriblant den norske Dagblad-journalisten Carsten Thomassen. Hotell Serena ble regnet for å være den afghanske hovedstadens tryggeste overnattingssted, men det var altså ikke trygt nok. Dagbladets kommentator Jan-Erik Smilden spør i en artikkel om det kanskje var nettopp fordi hotell Serena ble regnet som så sikkert, at det ble angrepet.

«Hotell Serena står for alt det Taliban forakter. Her bor utenlandske delegasjoner, og her har de viktige møter,» skriver Jan-Erik Smilden i Dagbladet.

I løpet av de siste tolv månedene er minst 200 sivile drept i mer enn 140 selvmordsangrep rundt om i Afghanistan, de fleste i den sørlige delen av landet. Det er kanskje unødvendig å poengtere dette noe videre, men Afghanistan er altså en av verdens farligste destinasjoner!

Sjekk hvilke vaksiner du trenger

Risikoliste

I lys av at en amerikaner også ble drept av de samme terroristene som tok livet av nordmannen Carsten Thomassen, har den amerikanske avisen Forbes i samarbeide med eksperter fra to sikkerhetsfirmaer; amerikanske iJet og London-baserte Control Risks. Her er listen med stedene som de regner for de farligste stedene i verden akkurat nå, sammen med de stedene som det er ustedt reiseråd for av det norske utenriksdepartementet.

Norske reiseråd

Norske UD utsteder reiseråd basert på sikkerhetsrisikoen rundt nordmenns reiser til de aktuelle destinasjonene. De amerikanske reiserådene er på samme måte basert på en analyse av sikkerhetsrisikoen for amerikanske borgere. I mange tilfeller vil disse være sammenfallende, mens i andre tilfeller vil reiser til visse destinasjoner medføre større risiko for en amerikaner enn for en nordmann. Men den aktuelle listen med risikoland fra Forbes, er i stor grad sammenfallende med det norske utenriksdepartementets offisielle reiseråd akkurat nå.

Pass opp: Ti kulturelle tabuer

Sjekk selv!

Du kan selv gjøre en sikkerhetsanalyse rundt eventuelle reisemål du måtte ha på ønskelisten din, ved å sjekke utenriksdepartementenes reiseråd rundt de aktuelle landene. Her er en liste med nyttige nettadresser til norske UDs offisielle reiserådsider, samt andre aktuelle reiseråd fra andre lands utenriksdepartement. Husk at det svenske utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på sikkerhetsrisikoen for sine borgere, etc.

Glimt fra Afghanistan. (Foto: Yan Boechat)Glimt fra Afghanistan. (Foto: Yan Boechat)

VERDENS FARLIGSTE DESTINASJONER:

Litt om sikkerhetsvurderingene: IJet vurderer seks fakturer: kriminalitet, sikkerhetstjenester, sivile uroligheter, terrorisme, kidnapping og geopolitisk stabilitet. Landene gis en sikkerhetsranking fra 1 til 5, hvor 1 er lav risiko og 5 er høy risiko. Selskapet Control Risks merker land i fem kategorier etter risiko for sikkerhet, terrorisme og generell reiserisiko: ekstrem, høy, medium, lav eller ubetydelig.

Somalia

Somalia er et lovløst land, ifølge iJet og Control Risks. Forskjellige krigsherrer trafikkerer våpen og narkotika, mens dopede barn og tenåringer patruljerer gatene med våpen (ifølge Control Risks). Risikoen for reisende er å havne i militære oppgjør, kidnapping for løsepenger, piratangrep og landminer. Til og med hjelpearbeidere har blitt angrepet, og utenlandsk personale har dermed blitt relokalisert.

iJet: 5
Control Risks: Ekstrem sikkerhets- og reiserisiko
Norske UDs offisielle reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Sør- og Sentral-Somalia, og oppfordrer dem som allerede er i Sør -og Sentral-Somalia til å forlate området. Hvis man likevel velger å reise inn til Somalia, eller forbli i Somalia dersom man allerede oppholder seg der, skal man være oppmerksom på at norske myndigheters muligheter til å bistå er ytterst begrenset ettersom Norge ikke har diplomatisk eller konsulær tilstedeværelse i Somalia.

Irak

Krigsherjet nasjon som på tross av noe forbedringer med tanke på sikkerhet, så anser både iJet og Control Risks at uforenligheten mellom de politiske partiene tyder på at det vil forbli uroligheter og kamper lenge ennå. Ifølge Control Risks, er områdene med høyest risiko Baghdad og strekningen fra Tikrit i nord til Hilah i sør, og fra Ramadi i vest til Mandali i øst.

I tillegg er Baghdad-flyplassen rangert som verdens 4. verste flyplass, av den amerikanske avisen Foreign Policy. Flyplassen ligger midt i krigsområdet, og for om mulig å unngå beskytninger, gjøres avgang og landing som en ganske steil og korketrekker-aktig manøver, ifølge den amerikanske avisen. Veistrekningen til flyplassen, er rangert som en av de farligste veistrekningene i verden. Men nå er det kanskje ikke hit de fleste av oss reiser på ferie, heller ...

iJet: 5
Control Risks: Ekstrem sikkerhets-, terror- og reiserisiko
Norske UDs offisielle reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Irak, og oppfordrer dem som allerede er der til å forlate landet.

Afghanistan

Krigsherrer, bevæpnede kriminelle og al-Qaeda og Taliban-lojalister forsetter å trosse landets politiske myndighet eller angripe innbyggere og utlendinger, noe som gjør Afghanistan ustabilt. Terroristangrep og bombinger med politiske ledere, militørpersonell og vestlige som mål, skjer i Kabul og andre deler av landet. Eksplosiver og landminer utgjør en annen trussel, ifølge Forbes.

iJet: 5
Control Risks: Ekstrem sikkerhets-, terror- og reiserisiko
Norske UDs offisielle reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Afghanistan som ikke er strengt nødvendig. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Afghanistan oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Kabul for oppdatert informasjon og registrering.

Haiti

Her er det mangel på lov og orden, sammen med hårdnakkede sivile uroligheter og høy kidnappingsrisiko. Sikkerheten ble noe forbedret etter det demokratiske valget i februar 2006, men fremdeles er skytevåpen lett tilgjengelig, politikorrupsjon er voldsom og rettssystemet er ueffektivt. Dette ifølge Forbes.

iJet: 5
Control Risks: Høy sikkerhets- og reiserisiko, ekstrem reiserisiko i Port-au-Prince
Norske UDs offisielle reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold på Haiti som ikke er strengt nødvendig. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Haiti oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Caracas for oppdatert informasjon og registrering.

Pakistan

Ifølge Forbes, gjør geopolitiske uenigheter og opprør Pakistan til en alvorlig sikkerhetsrisiko. Bombeangrep og bråk mellom shia- og sunnimuslimer, islamistiske ekstremister med bånd til al-Qaeda og ufred rundt forsinkede valg, kulminerte i likvideringen av Benazir Bhutto i desember 2007.

iJet: 5
Control Risks: Høy sikkerhets- og terrorrisiko i Karachi and Baluchistan. Ekstrem sikkerhets- og reiserisiko i stammeområder som grenser til Afghanistan.
Norske UDs offisielle reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i North West Frontier Province, stammeområdene Federally Administered Tribal Areas (FATA) samt Gilgit i Nordområdene og ferdsel på Karakorum Highway gjennom Kohistan. Også i andre deler av Pakistan vil det være grunn til aktsomhet og til å rette seg etter lokale myndigheters anvisninger. Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til Pakistan oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Islamabad for oppdatert informasjon og registrering.

Sudan

Reisende anbefales å ligge unna sørlige Sudan og Darfur-regionen, hvor regjeringsmilitsen og tropper fortsetter å bekjempe lokale opprørsgrupper. En fredsavtale signert i 2005, etablerte en ny regjering og våpenhvile, noe som forbedret sikkerheten i noen byer. Men fremdeles utgjør bevæpnede grupper en alvorlig sikkerhetsrisiko i områdene rundt vestlige, øvre Nilen og rundt den ugandiske opprørsgruppen Lords Resistance Army (LRA) i grenseområdene mot Uganda. Dette ifølge Forbes.

iJet: 5
Control Risks: Ekstrem sikkerhets- og reiserisiko i Sør-Sudan, høy sikkerhets- og reiserisiko på grenseområdene til Etiopia og Eritrea.
Norske UDs offisielle reiseråd: Ingen offisielle reiseråd for Sudan, men UD oppfordret alle utlendinger som oppholder seg i Sudan til å følge oppmerksomt med på en eventuell endring i sikkerhetssituasjonen.

Den demokratiske republikken Kongo

En borgerkrig som begynte i 1998 og formelt endte i 2003, påvirker fremdeles dette som er et av Afrikas største land. Ifølge Control Risks, førte tilbaketrekkingen av ugandiske og rwandiske tropper til et maktvakum i nord og sør-Kivu, som militsgrupper prøver å fylle. Kriminaliteten er høy i store byer, og sikkerhetsforholdene varierer drastisk selv innenfor korte avstander, ifølge Forbes.

iJet: 5
Control Risks: Høy sikkerhets- og reiserisiko, ekstrem sikkerhets- og reiserisiko i Ituri-distriktet.
Norske UDs offisielle reiseråd: Ingen offisielle reiseråd. Kamper mellom ulike militære grupperinger og grov vold mot sivilbefolkningen i Øst Kongo har ført til hundretusener av internt fordrevne i området. Etableringen av en felles hær går sakte. Den personlige sikkerheten i Kinshasa er relativ god.

Libanon

Landet er delt i pro- og anti-syriske styrker. Likvideringer av høyt profilerte ledere og militære kamper med Israel i sørlige Libanon gjør den politiske situasjonen spent. Dersom ikke landet greier å gjenopprette stabilitet i regionen, forutser Control Risks ytterligere sivile uroligheter og bevæpnede konflikter, ifølge Forbes.

iJet: 5
Control Risks: Høy sikkerhetsrisiko, og medium terrorisme- og reiserisiko.
Norske UDs offisielle reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Libanon, og oppfordrer norske borgere som er i landet om å holde løpende kontakt med ambassaden i Beirut. Situasjonen i Libanon er fortsatt svært spent og uforutsigbar. Ambassaden i Beirut oppfordrer norske borgere som oppholder seg i Libanon eller ikke kan utsette sin planlagte reise til Libanon til å ta kontakt for oppdatert informasjon og evt. registrering.

Zimbabwe

iJet anser Zimbabwe som i nødlidende tilstand. Både myndighetsanliggender og økonomiske forretninger er dystre, med undertrykkende lederskap som ser gjennom fingrene med maktbruk mot de som er av avvikende meninger, og høy inflasjon samt finansiell risiko for utenlandske selskaper. Turister bør ifølge Forbes, se opp for anti-vestlige følelser som uttrykt av myndighetene.

iJet: 5
Control Risks: Høy sikkerhetsrisiko, betydningsløs terrorismerisiko og medium reiserisiko.
Norske UDs offisielle reiseråd: Det er ikke utstedt særlig offisielt reiseråd for Zimbabwe. Men UD skriver om sikkerhet i landet at "utvis særlig forsiktighet ved besøk i Zimbabwe. Voldshandlingene er i første rekke rettet mot politiske motstandere, både mellom politiske partier og internt i partiene. Den politiske volden har hittil ikke vært rettet mot turister. De fleste turistmålene har vært uberørte og forventes å være rimelig trygge for besøkende også framover. Vis stor varsomhet ved eventuelt besøk til Zimbabwe i tiden hvor det gjennomføres valg. En viss sikkerhetsrisiko kan ikke utelukkes ved at besøkende kan risikere å møte uautoriserte veisperringer hvor voldshandlinger kan forekomme."

Palestina

Hårdnakkede uroligheter i flere tiår. Fremgangen til Hamas lederskap på Gazastripen har skapt en prekær militær og politisk situasjon mot Israel. Mangelen på sterek myndigheter, sammen med stor fattigdom og kroniske voldshandlinger har gjort at iJet rangerer Gaza som risiko i grad 5.

Her er verdens verste flyplasser

iJet: Gazastripen: 5, Vestbanken: 4
Control Risks: Høy sikkerhets- og reiserisiko.
Norske UDs offisielle reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder reise til eller opphold i Gaza. Reisende bør vurdere nødvendigheten av reiser til Vestbredden. Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger å reise til Gaza og Vestbredden oppfordres til å ta kontakt med Representasjonskontoret i Al-Ram og/eller ambassaden i Tel Aviv for oppdatert informasjon og registrering.

Denne saken er levert av DinSide

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:45 Ranheim-dødsfall: Siktede framstilles for varetektsfengsling05:42 Dette skjedde i natt05:42 Fortsatt virusfrykt sender asiabørser nedover05:24 Alle passasjerer på Tromsø-kvinnes fly blir varslet05:00 Rapport: Norge mangler oversikt over torturofre04:48 Prins Harry: Bare kall meg Harry04:40 Staten og fire fylker strides fortsatt om fiskerihavner04:00 Kjente medisiner kan fungere mot koronaviruset03:50 Lori Loughlin hevder hun har bevis for sin uskyld03:32 Bakteriofoben Trump anbefaler hyppig håndvask03:01 Sverige skal gå opp norskegrensen på nytt02:46 Kina med 29 nye virusdødsfall – laveste siden januar02:40 334 nye virussmittede, ingen nye dødsfall i Sør-Korea02:16 USA og Sør-Korea utsetter felles militærøvelse01:59 Døds- og smittetall i Iran øker kraftig01:51 USA vurderer reiserestriksjoner for Italia og Sør-Korea01:25 Minst fem drept i masseskyting i Milwaukee01:03 Regjeringen jobber for vindkraftavklaring før sommeren01:02 Trump: Risiko for spredning av koronaviruset i USA er veldig lav00:40 Ruud slet med fingertrøbbel, men gikk videre i Chile00:39 Saudi-Arabia stenger grensene for pilegrimer og turister00:28 Solberg krever EØS-svar fra de rødgrønne23:50 Weinstein fortsatt på sykehus etter kjennelsen23:49 Mann knivstukket i Søndre Land23:01 City med drømmeutgangspunkt i Madrid22:57 Skyting i Milwaukee – sju meldes drept22:56 Lyon overrasket Juventus med seier21:45 Raymond om statens planer for regjeringskvartalet: – Oslo blir behandlet som en pølsebod20:31 Politiet trekker voldtektstiltale mot tidligere Molde-spiller20:26 Greta Thunberg blant 317 kandidater til Nobels fredspris20:17 Coronaviruset bekreftet i Norge - Tromsø-kvinne har testet positivt20:05 Pilot fra Norwegian stoppet i promillekontroll19:56 Denne U-svingen endte med et halvt års fengsel19:48 Sverige har registrert nytt virustilfelle19:40 Fant hemmelig dør i det britiske parlamentet19:16 Dårligste partimåling på ti år for Høyre19:14 Senterpartiet ber Erna vurdere Sivertsen på nytt18:40 TV-forhandlinger i stampe – én million seere risikerer svarte skjermer17:40 Helsedirektøren åpner for å sperre byer og bydeler17:02 MDG vil utvide CO2-utslippsgigant: – En fallitterklæring16:14 Nå må elbiler betale for parkeringen på kommunale plasser i Oslo15:38 Forsvarssjefen: Viktig å holde flagget høyt på Jan Mayen14:55 Solskjær: – Fernandes har gitt oss X-faktor14:47 Maria Sjarapova legger opp14:33 Mye finvær i vente for vinterferierende14:31 Svensk mann døde i skianlegget i Trysil14:16 – Frykt er ingen godkjent grunn for å avbestille13:51 Nordmann i Italia er smittet av coronaviruset13:39 Fiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36 Stor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26 Håvard Bøkko legger opp etter VM13:15 Manchester City har anket mesterligastraffen13:14 Guinness-produsent venter koronatap13:04 Besetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48 – Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15 Hareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03 Fotballforbundet åpner for alkoholservering11:30 Innbyggere i Hongkong kan få utdelt penger11:18 Arsenal-profil ute i lang tid11:17 Ikke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42 Regjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37 Cappelen Damm selger Tanum-butikker09:42 Guardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25 Kvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03 NRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02 Alle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50 Arbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27 SAS regner med virustap på 200 millioner07:46 OBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35 Passasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34 Minnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32 Video ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19 Historisk mild vinter i åtte fylker07:16 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07 Pasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38 Serbia-planen klar for Lagerbäck06:31 Første bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19 Norske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00 Siste sjanse for Netanyahu05:50 Dette skjer i dag05:45 Hygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44 Kina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42 Flåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33 Dette skjedde i natt05:03 Bernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00 NRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24 Mann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07 Demokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54 Støttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52 Amerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34 Antallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09 Busselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18 Anklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13 Siktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09 Bomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18 Tidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46 Disney-sjefen går av etter 15 år00:39 Turoperatører forberedt på virusutbrudd00:23 Ferjefylkene krever mer penger til grønt skifte
Siste nytt
05:45NorgeRanheim-dødsfall: Siktede framstilles for varetektsfengsling05:42NorgeDette skjedde i natt05:42VerdenFortsatt virusfrykt sender asiabørser nedover05:24NorgeAlle passasjerer på Tromsø-kvinnes fly blir varslet05:00NorgeRapport: Norge mangler oversikt over torturofre04:48VerdenPrins Harry: Bare kall meg Harry04:40NorgeStaten og fire fylker strides fortsatt om fiskerihavner04:00NorgeKjente medisiner kan fungere mot koronaviruset03:50VerdenLori Loughlin hevder hun har bevis for sin uskyld03:32VerdenBakteriofoben Trump anbefaler hyppig håndvask03:01NorgeSverige skal gå opp norskegrensen på nytt02:46VerdenKina med 29 nye virusdødsfall – laveste siden januar02:40Verden334 nye virussmittede, ingen nye dødsfall i Sør-Korea02:16VerdenUSA og Sør-Korea utsetter felles militærøvelse01:59VerdenDøds- og smittetall i Iran øker kraftig01:51VerdenUSA vurderer reiserestriksjoner for Italia og Sør-Korea01:25VerdenMinst fem drept i masseskyting i Milwaukee01:03NorgeRegjeringen jobber for vindkraftavklaring før sommeren01:02VerdenTrump: Risiko for spredning av koronaviruset i USA er veldig lav00:40SportRuud slet med fingertrøbbel, men gikk videre i Chile00:39VerdenSaudi-Arabia stenger grensene for pilegrimer og turister00:28NorgeSolberg krever EØS-svar fra de rødgrønne23:50VerdenWeinstein fortsatt på sykehus etter kjennelsen23:49NorgeMann knivstukket i Søndre Land23:01SportCity med drømmeutgangspunkt i Madrid22:57VerdenSkyting i Milwaukee – sju meldes drept22:56SportLyon overrasket Juventus med seier21:45NorgeRaymond om statens planer for regjeringskvartalet: – Oslo blir behandlet som en pølsebod20:31SportPolitiet trekker voldtektstiltale mot tidligere Molde-spiller20:26NorgeGreta Thunberg blant 317 kandidater til Nobels fredspris20:17Helse og livsstilCoronaviruset bekreftet i Norge - Tromsø-kvinne har testet positivt20:05NorgePilot fra Norwegian stoppet i promillekontroll19:56VerdenDenne U-svingen endte med et halvt års fengsel19:48VerdenSverige har registrert nytt virustilfelle19:40VerdenFant hemmelig dør i det britiske parlamentet19:16PolitikkDårligste partimåling på ti år for Høyre19:14PolitikkSenterpartiet ber Erna vurdere Sivertsen på nytt18:40PengerTV-forhandlinger i stampe – én million seere risikerer svarte skjermer17:40Helse og livsstilHelsedirektøren åpner for å sperre byer og bydeler17:02PolitikkMDG vil utvide CO2-utslippsgigant: – En fallitterklæring16:14NorgeNå må elbiler betale for parkeringen på kommunale plasser i Oslo15:38NorgeForsvarssjefen: Viktig å holde flagget høyt på Jan Mayen14:55SportSolskjær: – Fernandes har gitt oss X-faktor14:47SportMaria Sjarapova legger opp14:33NorgeMye finvær i vente for vinterferierende14:31NorgeSvensk mann døde i skianlegget i Trysil14:16Penger– Frykt er ingen godkjent grunn for å avbestille13:51VerdenNordmann i Italia er smittet av coronaviruset13:39PolitikkFiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36NorgeStor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26SportHåvard Bøkko legger opp etter VM13:15SportManchester City har anket mesterligastraffen13:14PengerGuinness-produsent venter koronatap13:04VerdenBesetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48Norge– Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15SportHareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03SportFotballforbundet åpner for alkoholservering11:30PengerInnbyggere i Hongkong kan få utdelt penger11:18SportArsenal-profil ute i lang tid11:17KulturIkke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42KulturRegjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37KulturCappelen Damm selger Tanum-butikker09:42SportGuardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25NorgeKvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03KulturNRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02ReiseAlle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50PengerArbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27PengerSAS regner med virustap på 200 millioner07:46NorgeOBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35VerdenPassasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34SportMinnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32VerdenVideo ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19NorgeHistorisk mild vinter i åtte fylker07:16Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07Helse og livsstilPasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38SportSerbia-planen klar for Lagerbäck06:31VerdenFørste bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19PengerNorske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00PolitikkSiste sjanse for Netanyahu05:50NorgeDette skjer i dag05:45Helse og livsstilHygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44VerdenKina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42NorgeFlåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33NorgeDette skjedde i natt05:03PolitikkBernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00KulturNRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24NorgeMann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07VerdenDemokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54NorgeStøttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52VerdenAmerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34VerdenAntallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09NorgeBusselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18PengerAnklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13NorgeSiktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09VerdenBomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18NorgeTidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46KulturDisney-sjefen går av etter 15 år00:39NorgeTuroperatører forberedt på virusutbrudd00:23MotorFerjefylkene krever mer penger til grønt skifte
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus