Over 170 tips om «lommemannen»

Politiet har mottatt i overkant av 170 tips om den såkalte lommemannen, opplyser politiadvokat Jorid Kile Berg ved Follo politikammer til NTB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er veldig glad for den responsen vi hatt fått, etter at vi oppfordret folk om å komme med tips dersom de mener de kan belyse saken ytterligere, sier Jorid Kile Berg.

En 55 år gammel bergenser ble fredag for en uke siden arrestert i Bergen og siktet for elleve forhold. Politiet mistenker han er den såkalte lommemannen. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

– Det er vanskelig å gi en full karakteristikk av alle tipsene, men de inneholder opplysninger både i forhold til den konkrete siktede, og tips om overgrep der det ennå er uvisst hvilken gjerningsperson det dreier seg om, sier Berg.

Etterforskerne har så langt ikke dannet seg noe bilde av hvorfra i Norge de mange tipsene er kommet fra.

– Men nå begynner vi det møysommelig arbeidet med å katalogisere tipsene og systematisere dem mot hverandre og de øvrige informasjoner vi har i saken, sier Berg.

– Det ligger i kortene at på grunn av sakens kompleksitet vil vi om tre uker be tingretten om ytterligere fire ukers varetekt av siktede, sier politiadvokat Jorid Kile Berg til NTB.

Personvernpolicy