Skiforbundet fikk 7,5 millioner i kompensasjon

Skiforbundet fikk 7,5 millioner i kompensasjon
Skiforbundet fikk 7,5 millioner i kompensasjon

Torsdag ga Idrettsstyret Norges Skiforbund 7,5 millioner kroner i automatkompensasjon. 36 andre forbund deler resten av potten. - Vi er fornøyd, sier Kristn Felde i NSF til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er penger idretten mottar som en kompensasjon for spilleautomatene som heretter skal drives av Norsk Tipping.

Det er nettstedet sportsanalyse.com som melder dette.

15 av disse millionene ble fordelt til i alt 37 forbund som hadde slike inntekter fram til juli 2007. Ettersom Skiforbundet har vært den desidert største aktøren, mottar dette forbundet halvparten av summen, mens resten fordeles på de øvrige etter hva de hentet inn på automater.

Til tross for at skiforbundet i fjor fikk betydelig mer penger gjennom automatene enn de 7,5 millionene de nå får tildelt, er generalsekretær Kristin Felde i Norges Skiforbund tilfreds med avgjørelsen til Idrettstyret.

- Selv om vi i fjor hadde inntekter på nærmere 75 millioner kroner er vi fornøyd med resultatet som foreligger.

Felde forklarer hvorfor:

- For å gjøre en lang forklaring kort, så har vi blitt hørt på prinsipielt grunnlag. Vi mente vi var berettiget til kompensasjon for de midlene vi tapte etter at automatene forsvant. Generelt så har vi fått gjennomslag for at de særforbund som har tapt penger nå får midler overført, sier hun og fortsetter:

- Det har vært en lang prosess. Jeg ser også på dette som en seier for samarbeidet mellom ulike særforbundene.

Felde hadde ikke selv sett vedtaket til Idrettstyret da ABC Nyheter snakket med henne. Informasjonen Felde har i saken har hun kun fått via nettstedet sportsanalyse.com.

President Sverre Seeberg hadde heller ikke sett vedtaket, men også han var fornøyd da ABC Nyheter overbrakte ham nyheten.

- Vi har blitt hørt på et prinsipielt grunnlag, var hans umiddelbare kommentar til Idrettstyrets vedtak.

Personvernpolicy