Krever at kronprinsparet avlyser Chile-reise

Kurt Oddekalv i Norges miljøvernforbund ber kronprinsparet avlyse sin planlagte reise til Chile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfordringen kommer i et åpent brev til kongehuset, med kopi til statsminister Jens Stoltenberg (Ap), næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) og stortingspresident Thorbjørn Jagland.

Kronprinsparet reiser på et tredagers offisielt besøk til Chile 23. januar etter invitasjon fra president Michelle Bachelet, noe Miljøvernforbundet setter liten pris på.

– Norges Miljøvernforbund krever at det norske kongehus redegjør for sitt etiske grunnsyn og den etiske plattform den står på og jobber ut ifra i forhold til deler av næringslivet, herunder en kapitalsterk og mektig aktør som den norske lakseoppdrettsnæringen, skriver Oddekalv i brevet.

Ifølge Oddekalv vil kronprinsparets besøk bidra til å utvide en næring som er tuftet på drift som rammer økosystemer hardt der den foregår, der lokale fiskere får sitt livsgrunnlag ødelagt av norske kapitalinteresser, der fisken som oppdrettes ikke har grunnleggende behov ivaretatt og der lover og regler både nasjonalt og internasjonalt brytes for å tilfredsstille en kapitalintensiv næring. (©NTB)

Personvernpolicy