Frykter kaos

Arbeiderpartiet frykter kaos når 17. mai-komiteen i Oslo dropper den tradisjonelle konserten i Konserthuset og heller satser på folkefest på Rådhusplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder av 17. mai-komiteen, Amir J. Sheikh (H), mener det er mer inkluderende med et åpent arrangement på Rådhusplassen enn en lukket konsert i Konserthuset på 17. mai.

– Jeg er opptatt av å invitere hele Oslos befolkning til å delta på festkonserten på 17. mai. Det er to grunner til det, for det første er det Wergelands år i år, og for det andre er 2008 mangfoldsåret. Norge har blitt et flerkulturelt samfunn, og det ønsker vi å vise på 17. mai, sier Sheikh i en pressemelding.

I år er det 200 år siden Wergeland ble født, og Sheikh mener han bidro mer enn noen annen til gjøre 17. mai til en folkefest.

Men motstanderne frykter konsekvensene.

– For det første mener vi det er praktiske problemer med å få satt opp en scene på Rådhusplassen, akkurat når det kommer masse skoler inn etter å ha gått i toget, sier Aps medlem i 17. mai-komiteen, Khalid Mahmood, til NRK.

Han mener også et slik arrangement er uinteressant for folk flest.

– Når barna har gått den lange ruta i barnetoget, og kommer dit og skal treffe sine foreldre, tror jeg ikke de er særlig motivert for å være med på en hiphopkonsert, sier Mahmood.

Personvernpolicy