Elleve års fengsel for Halsnøy-drapet

En 28 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til elleve års fengsel for drapet på Asbjørn Hvidevold på Halsnøy i 2005, melder bt.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Aktor i saken, statsadvokat Benedicte Hordnes, hadde lagt ned påstand om 13 års fengsel for 28-åringen. Det er det samme som han ble dømt til i Sunnhordland tingrett i 2006.

60 år gamle Asbjørn Hvidevold døde i oktober 2005 etter å ha blitt utsatt for grov vold i sitt eget hjem. 28-åringen er dømt for å ha slått Hvidevold en rekke ganger med balltre.

Retten mener han har utvist en sjelden brutalitet og råskap, skriver bt.no.

Dominerende far

Sammen med en kamerat oppsøkte 28-åringen Hvidevold, og brakte med seg balltre og annet utstyr som skulle brukes for å få 60-åringen til å innrømme at han hadde noe å gjøre med at en kvinne druknet noen år tidligere.

Kvinnen var stemor for 28-åringen da hun bodde sammen med hans far.

Forsvareren Karen Forbrigd viste til at 28-åringens far er dømt for å ha sendt sønnen til Hvidevold for «å presse sannheten ut av ham». Hun viste til at sønnen har var svært avhengig av faren og ikke i stand til å sette seg opp mot farens ønske.

Aktor Benedicte Hordnes var enig i at tiltalte var psykisk og økonomisk avhengig av faren. Men han er voksen, han hadde et valg og må selv ta ansvaret for handlingen.

Mange runder

Den 28-år gamle mannen møtte i lagmannsretten for tredje gang etter at han og kameraten ble frifunnet for drap i fjor høst. Denne kjennelsen ble satt til side av fagdommer.

Kameraten er senere dømt til to år og tre måneders fengsel for å ha forlatt en hjelpeløs person. 28-åringens far er dømt til fire års fengsel for å ha sendt de to andre til Halsnøy for å mishandle Hvidevold.

Den dømte har hele veien erkjent seg skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge, men han har ikke erkjent straffskyld for forsettlig drap. (©NTB)

Personvernpolicy