– Flere drept i nye sammenstøt i Kenya

– Flere drept i nye sammenstøt i Kenya
– Flere drept i nye sammenstøt i Kenya

Minst to demonstranter ble skutt og drept av politiet under opptøyer i Kenyas hovedstad Nairobi torsdag. Også i Kisumu har politiet skutt mot demonstranter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørspoliti og demonstranter i Kenya støtte nok en gang sammen da opposisjonen torsdag fortsatte protestene mot gjenvalget av president Mwai Kibaki.

I et forsøk på å roe ned situasjonen har myndighetene i landet lagt ned forbud mot å la folk samle seg i grupper. Men opposisjonen bryr seg ikke om forbudet, og oppfordrer alle til å fortsette demonstrasjonene

I Nairobi skjøt politiet tåregass mot hundrevis av demonstranter som hadde samlet seg i sentrum av byen. Etter hvert skjøt politiet også med skarpt, og to personer er drept, opplyser en internasjonal hjelpearbeider til nyhetsbyrået AFP.

– To demonstranter ble drept. Vi står midt oppe i en alvorlig krise, sier hjelpearbeideren, som ønsker å være anonym.

– Skutt i magen

I byen Kisumu øst i Kenya var det også blodige sammenstøt mellom demonstranter og opprørspoliti torsdag. Øyenvitner opplyser at politiet skyter både i luften og på demonstranter etter at de hadde satt opp brennende veisperringer flere steder i byen.

– Faren min ble skutt da han sto utenfor huset vårt. Politiet skjøt på måfå mot alt som rørte seg. Faren min ble truffet i magen, forteller Alphonse Otieno, en av beboerne i Kondele-slummen utenfor Kisumu, til Reuters.

Andre steder i byen flyktet demonstranter inn bakgater og hus da politiet skjøt tåregass mot dem.

– Vi vil fortsette demonstrasjonene helt til regjeringen gir opp og gir makten tilbake til folket, sa en annen demonstrant, Joseph Orale.

Valgfusk

Onsdag innledet opposisjonen i landet en varslet tre dager lang demonstrasjon for å protestere mot president Mwai Kibaki. Opposisjonen, under ledelse av Raila Odinga, protesterer mot resultatet av presidentvalget i slutten av desember, der president Mwai Kibaki ble gjenvalgt. Opposisjonen beskylder Kibaki for valgfusk, og også internasjonale observatører mener at valget ikke har gått helt riktig for seg.

Minst 700 mennesker har blitt drept i voldshandlinger etter at opptøyene startet i romjulen.

Personvernpolicy