Båren kommer hjem torsdag kveld

Flyet med båren til den drepte Dagblad-journalisten Carsten Thomassen kommer til Norge i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ligger an til at flyet med Carsten Thomassens båre skal lande her i Kabul klokken 14. Været ser lovende ut, så jeg har god tro på at vi skal få det til. Da blir det avreise kort tid etter, men vi har ikke noe tidspunkt for det ennå, sier kommunikasjonssjef Anne Lene Dale Sandsten i UD til NTB torsdag morgen.

Når flyet kan lande på Gardermoen er usikkert, men med en flytid på 3 og en halv time tilbake til Istanbul og ytterligere fire timer til Gardermoen, vil flyet tidligst kunne lande på Gardermoen i 18-19-tiden.

Ambulansefly

Dale Sandsten opplyser at den sårede UD-medarbeideren skal fraktes hjem til Norge med ambulansefly torsdag. Dette flyet vil også lande i Norge først torsdag kveld, dersom alt går etter planen.

– Vi arbeider med at det skal gå et ambulansefly senere i ettermiddag, sier Dale Sandsten.

Hun opplyser at det ikke er noe nytt om tilstanden til den skadde medarbeideren. Men tilstanden er altså såpass bra at han skal kunne fraktes med fly hjem til Norge allerede torsdag.

– Jeg har ikke vært på sykehuset ennå i dag, men har heller ikke hørt noe nytt. Avtalen med legene er at ingen nyheter er gode nyheter.

Tett snødrev

Transportflyet som skal hente Thomassen hjem, tok av fra Gardermoen militære flyplass klokken 20.50 tirsdag kveld.

Fire timer senere landet det i Istanbul i Tyrkia, der det måtte vente på grunn av de rådende værforholdene på den internasjonale flyplassen i Kabul, som gjorde det umulig å lande og ta av.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har over 100 personer omkommet som følge av snøværet i Afghanistan den siste uka.

Onsdag var det tett snø over området, og sikten var under siktkravet på 5 kilometer. Torsdag skinte sola og det tunge snøværet var forsvunnet, forteller Sandsten.

144 personer

Dagblad-journalist Tore Gjerstad og fotograf Jacques Hvistendal, som begge har arbeidet svært tett med Carsten Thomassen, er med flyet som etter den opprinnelige planen skulle ha returnert til Gardermoen allerede onsdag i 18-tiden.

Totalt er 144 personer med på Forsvarets flyging til Kabul.

Personvernpolicy