Brann ikke kontaktet om kroatiske «hooligans»

Brann ikke kontaktet om kroatiske «hooligans»
Brann ikke kontaktet om kroatiske «hooligans»
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHF frykter kroatiske supportere under EM, men ingen har spurt Brann om hvordan de håndterte Dynamo Zagreb-fansen da de nylig var i Bergen. – Svært merkelig, sier Jan Tore Guntveit i Brann til ABC Nyh

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter skrev tidligere i dag om Norges Håndballforbunds frykt for at supportere fra Balkan skal skape uhygge under håndball-EM som er like rundt hjørnet.

Men ingen, verken i forbundet eller politiet, har snakket med Brann om hvordan de opplevde møtet med BadBlueBoys, Dynamo Zagrebs fryktede supportergjeng i fotball. Dette til tross for at håndballforbundet frykter en «vandring» av supportere innen de to idrettene.

- Nei, ingen har kontaktet oss angående supporterne til Dynamo Zagreb og hvordan vi opplevde situasjonen rundt tilhengerne som var her, sier arrangementssjef i Sportsklubben Brann, Jan Tore Guntveit til ABC Nyheter.

Les også: Håndballforbundet frykter supportere fra Balkan

- Svært merkelig

Selv om kampen mellom Brann og Dynamo Zagreb ble avviklet uten store skandaler, eller opptrinn på tribunen, synes Guntveit det er oppsiktsvekkende at ingen har vært i kontakt med Brann. Inntrykket mange satt igjen med etter besøket til de kroatiske fotballtilhengerne kan best beskrives som lite flatterende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg regner med at de ulike politidistriktene samarbeider når det gjelder sikkerheten i forhold til håndball-EM, det vil være helt naturlig, men jeg synes det er svært merkelig at ingen har snakket med oss og forhørt seg om hvilke erfaringer vi gjorde da de kroatiske supporterne var her.

Politiet betalte hjemreise

Guntveit forteller at det, i hvert fall i fotball, er arrangøren av en kamp som har det overordnede ansvaret for sikkerheten inne på stadion. Hendelser som måtte inntreffe før og etter kampen er det politiet som tar seg av.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi husker vel alle hva som skjedde med de kroatiske tilreisende supporterne etter kampen her i Bergen. Den biten var det politiet i Bergen som tok seg av så det er nesten de som må svare på om det har vært i kontakt med det politidistriktet som skal huse kroater på håndballreise i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hordaland politidistrikt fikk en stri tørn med håndteringen av supporterne til Dynamo Zagreb etter kampen i Bergen. Først «laget de kvalm» i Bergen sentrum, deretter viste det seg at mange av Zagreb-fansen ikke hadde penger til reisen ut av Norge. Det hele endte med at politiet både måtte bruke ressurser på eskorte hjem til Kroatia og betale regningen for hjemreisen til et titalls BadBlueBoys-medlemmer.

Da ABC Nyheter opplyser Guntveit om at Norges Håndballforbund frykter supportere fra Balkan, men likevel ikke har kontaktet dem, blir han overrasket.

- Hvorfor har de ikke snakket med oss om de ser på de kroatiske supporterne som en slags fare. Vi hadde med glede delt våre erfaringer og opplevelser både forbund og politi.