Keegan tilbake på St. James`Park

Newcastle bekrefter at Kevin Keegan er ny manager i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kevin Keegan er mannen som får i oppgave å løfte Newcastle ut av sumpa. Det blir Keegans andre periode som sjef for «The Magpies». (Foto: Scanpix)Kevin Keegan er mannen som får i oppgave å løfte Newcastle ut av sumpa. Det blir Keegans andre periode som sjef for «The Magpies». (Foto: Scanpix)

Overraskende er det Kevin Keegan som får oppgaven med å etterfølge Sam Allardyce, som forrige uke fikk sparken etter åtte skuffende måneder i jobben.

De franske managerne Didier Deschamps og Gerrard Houllier var på forhånd tippet som to meget sterke kandidater til å overta sjefsrollen for Obafemi Martins og Co, men valget falt altså på den tidligere Liverpool-stjernen Kevin Keegan.

56-årige Keegan spilte for Newcastle på slutten av sin aktive karriere, på 1980-tallet, og ble ansatt som manager i 1992. I 1997 ble han avløst fra jobben for å bli engelsk landslagssjef. En jobb han trakk seg fra på dagen etter hjemmetap mot Tyskland høsten 2000.

Han var manager i Manchester City fra 2001 til 2005, men har ikke hatt noen trenerjobb siden da.

Keegan ymtet mandag frempå at han godt kunne tenke seg å returnere til Newcastle.

- Jeg utelukker ikke meg selv som kandidat for jobben. Det er en klubb jeg elsker, alle vet jo det.

Personvernpolicy