- Innrømmer drapet på Carsten

Dagblad-journalist Carsten Thomassen i Kabul før hotellet han bodde på ble angrepet  mandag. Foto: Scanpix
Dagblad-journalist Carsten Thomassen i Kabul før hotellet han bodde på ble angrepet mandag. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som etter alt å dømme drepte Carsten Thomassen er arrestert og har innrømmet at han deltok i angrepet, hevder ledelsen ved Kabul Serena Hotel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne mannen skal være arrestert av afghanske myndigheter, mistenkt for å stå bak skuddene som drepte Carsten Thomassen. Foto: ScanpixDenne mannen skal være arrestert av afghanske myndigheter, mistenkt for å stå bak skuddene som drepte Carsten Thomassen. Foto: Scanpix

Den mistenkte har allerede vært tilbake på hotellet på åstedsbefaring og vist hvor han løp da han tok seg inn i hotellet og begynte å skyte mot gjester og ansatte, opplyser kommunikasjonsdirektør i Norfund, Kjartan Stigen.

Norfund er en av hotellets eiere og Stigen sitter i styret.

Også hotelldirektør Christopher Newbery bekrefter at mannen som er pågrepet, etter alt å dømme er identisk med personen som drepte Thomassen. Han er identifisert av ansatte og han ble filmet av overvåkingskameraer idet han skjøt vilt rundt seg i hotellets lobby.

Serena Hotell var onsdag omringet av nasjonale sikkerhetsstyrker. Reparasjonsarbeidet har begynt, og de 34 gjestene som har valgt å bli på hotellet, får servert mat og drikke. I tillegg disponerer amerikanere opptil tolv rom, får NTB oppgitt av hotellansatte.

Det er imidlertid vanskelig å ta seg ut av hotellet, og det vil ikke være i normal drift på flere dager. Ledelsen vurderer nå hvilke tiltak som skal settes inn for å gjøre hotellet enda tryggere.

Spørsmålet mange stiller seg er om Taliban-angrep i det hele tatt lar seg forhindre av større sikkerhetstiltak. (©NTB)