- Innrømmer drapet på Carsten

<p>Dagblad-journalist Carsten Thomassen i Kabul før hotellet han bodde på ble angrepet  mandag. Foto: Scanpix</p>
Dagblad-journalist Carsten Thomassen i Kabul før hotellet han bodde på ble angrepet mandag. Foto: Scanpix

Mannen som etter alt å dømme drepte Carsten Thomassen er arrestert og har innrømmet at han deltok i angrepet, hevder ledelsen ved Kabul Serena Hotel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne mannen skal være arrestert av afghanske myndigheter, mistenkt for å stå bak skuddene som drepte Carsten Thomassen. Foto: ScanpixDenne mannen skal være arrestert av afghanske myndigheter, mistenkt for å stå bak skuddene som drepte Carsten Thomassen. Foto: Scanpix

Den mistenkte har allerede vært tilbake på hotellet på åstedsbefaring og vist hvor han løp da han tok seg inn i hotellet og begynte å skyte mot gjester og ansatte, opplyser kommunikasjonsdirektør i Norfund, Kjartan Stigen.

Norfund er en av hotellets eiere og Stigen sitter i styret.

Også hotelldirektør Christopher Newbery bekrefter at mannen som er pågrepet, etter alt å dømme er identisk med personen som drepte Thomassen. Han er identifisert av ansatte og han ble filmet av overvåkingskameraer idet han skjøt vilt rundt seg i hotellets lobby.

Serena Hotell var onsdag omringet av nasjonale sikkerhetsstyrker. Reparasjonsarbeidet har begynt, og de 34 gjestene som har valgt å bli på hotellet, får servert mat og drikke. I tillegg disponerer amerikanere opptil tolv rom, får NTB oppgitt av hotellansatte.

Det er imidlertid vanskelig å ta seg ut av hotellet, og det vil ikke være i normal drift på flere dager. Ledelsen vurderer nå hvilke tiltak som skal settes inn for å gjøre hotellet enda tryggere.

Spørsmålet mange stiller seg er om Taliban-angrep i det hele tatt lar seg forhindre av større sikkerhetstiltak. (©NTB)

Personvernpolicy