Vet hvem som angrep Støres hotell

<p>Foto: Scanpix </p>
Foto: Scanpix 

Den afghanske etterretningssjefen tror Kabul-angrepet ble planlagt av en opprørsleder med base i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer er pågrepet i forbindelse med Kabul-angrepet, ifølge den afghanske etterretningssjefen. Han tror drapene ble planlagt av en opprørsleder med base i Pakistan.

Hjernen bak operasjonen var geriljalederen Siraj Haqqanni, ifølge etterretningssjef Amrullah Saleh. Haqqanni holder til i byen Miran Shah i Nord-Waziristan lengst vest i Pakistan, og er ettersøkt av USA.

Etterretningssjefen sier tre væpnede menn stormet hotellet mandag kveld. En sikkerhetsvakt skjøt og drepte en av angriperne, noe som førte til at selvmordsvesten hans eksploderte.

En annen av angriperne sprengte seg selv i lufta i nærheten av inngangen til hotellet, mens den tredje klarte å komme seg inn i bygningen hvor han løsnet flere skudd. Han skjøt seg vei gjennom resepsjonsområdet og beveget seg mot et treningsstudio, ifølge Saleh.

Det er denne tredje angriperen som til slutt skal ha blitt pågrepet. I tillegg er en person arrestert, mistenkt for å ha fraktet de væpnede mennene til hotellet. De to siste pågrepne er mistenkt for å ha latt angriperne bo hos seg i Kabul.

Dagblad-journalisten Carsten Thomassen ble funnet skutt og hardt såret i hotellresepsjonen, ifølge andre norske journalister på Serena Hotel, hvor utenriksminister Jonas Gahr Støre bodde da angrepet fant sted. (©NTB)

Personvernpolicy