En arrestert etter angrepet i Kabul

<p>Afghanske sikkerhetsvakter vokter porten til Kabul Serena Hotel tirsdag formiddag. én person skal være pågrepet i forbindelse med selvmordsaksjonen mandag. Foto: AFP PHOTO/SHAH Marai.</p>
Afghanske sikkerhetsvakter vokter porten til Kabul Serena Hotel tirsdag formiddag. én person skal være pågrepet i forbindelse med selvmordsaksjonen mandag. Foto: AFP PHOTO/SHAH Marai.

En person kledd i politiuniform er pågrepet i forbindelse med angrepet mot Serena Hotel i Kabul, ifølge lederen for de afghanske etterretningstjenestene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kabul (NTB-AP): Den pågrepne beskrives av nyhetsbyrået AP som «militant», et uttrykk som vanligvis brukes om personer med tilknytning til væpnede opprørsgrupper.

Den afghanske etterretningssjefen Amrullah Saleh sier tre væpnede menn stormet hotellet mandag kveld. En sikkerhetsvakt skjøt og drepte en av angriperne, noe som førte til at selvmordsvesten hans eksploderte.

En annen av angriperne sprengte seg selv i lufta i nærheten av inngangen til hotellet, mens den tredje klarte å komme seg inn i bygningen hvor han løsnet flere skudd.

Han skjøt seg vei gjennom resepsjonsområdet og beveget seg mot et treningsstudio, ifølge Saleh. Det er denne tredje angriperen som til slutt skal ha blitt pågrepet.

Dagblad-journalisten Carseten Thomassen ble funnet skutt og hardt såret i hotellresepsjonen, ifølge andre norske journalister på Serena Hotel, hvor utenriksminister Jonas Gahr Støre bodde da angrepet fant sted.

Etterretningssjef Amrullah Saleh viste tirsdag fram et bilde fra et av hotellets overvåkingskameraer som viser en mann i politiuniform som holder en pistol inne i resepsjonsområdet. (©NTB)

Personvernpolicy