Ikke kritisk til sikkerhetsvurderingene

Ikke kritisk til sikkerhetsvurderingene
Ikke kritisk til sikkerhetsvurderingene

Etter mandagens dødelige bombangrep i Kabul vil den norske utenriksministeren ikke kritisere sikkerhetsvurderingene. - De samme retningslinjer som tidligere, sier utenriksministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter/ Kabul): De ansvarlige for sikkerheten til den norske utenriksministeren og hans følge under Afghanistan-besøket, kritiseres ikke for at det i går ble rettet et dødbringende angrep på hotellet hvor den norske delegasjonen holdt hus.

- Det er lagt avgjørende vekt på i sikkerheten i forkant, sier Jonas Gahr Støre til ABC Nyheter på den internasjonale flyplassen i morgentimene tirsdag.

- Politiets sikkerhetstjeneste og ambassaden har vurdert sikkerhetssituasjonen og gjennomføringen, sammen med de lokale myndighetene. Det var gjort grundige forberedelser, sier han.

Jonas Gahr Støre har vært i Afghanistan tidligere, blant annet tidlig i fjor.

- Denne gangen var det de samme strenge retningslinjene som under tidligere besøk, sier utenriksministeren.

Det inntrykk som etterlates er at statsråden ikke stiller seg kritisk til de vurderingene av sikkerhetssituasjonen som ble gjort.

I tillegg mener de norske myndighetene som nå befinner seg i Kabul at angrepet var rettet mot Serena hotel og ikke mot utenriksministeren og hans følge slik blant annet FNs generalsekretær ga uttrykk for i går.

Mandag anmodet Jonas Gahr Støre om å fåta en tur utenfor hotellet, men ble frarådet det av de ansvarlige for sikkerheten hans. Det var de som ba utenriksministeren bli på hotellet i går.

Fortalt av Hans Henrik Torgersen på telefon fra Kabul klokken 07.00 tirsdag morgen til Ola Karlsen.

Personvernpolicy