- Ser på en blodpøl

- Ser på en blodpøl
- Ser på en blodpøl

ABC Nyheters korrespondent forteller om sterke scener etter angrepet mot utenriksminister Jonas Gahr Støres hotell i Kabul.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheters korrespondent Hans Henrik Torgersen befant seg i hotellet da det ble angrepet. Foto: Privat.ABC Nyheters korrespondent Hans Henrik Torgersen befant seg i hotellet da det ble angrepet. Foto: Privat.

Klikk på videolenken over for å høre intervjuet.

- Litt over klokken seks lokal tid våknet jeg av at det ble skutt utenfor hotellet. Så hørte vi en eksplosjon, og etter en ganske kraftig ildveksling kom det nok en eksplosjon, sier ABC Nyheters korrespondent Hans Henrik Torgersen på telefon fra Kabul.

- Situasjonen var kaotisk og skremmende.

Les også: - Vi måtte kaste oss på gulvet

Selvmordsangrep
Mandag ettermiddag ble det gjennomført et selvmordsangrep mot hotellet der følget til utenriksminister Jonas Gahr Støre bor i Kabul. ABC Nyheter er blant de norske mediene som følger reisen.

Fire mennesker ble drept og seks skadd i angrepet mot Serena Hotel. To nordmenn er blant de skadde, en av dem er Dagbladets journalist Carsten Thomassen.

Da ABC TV snakket med Torgersen i 17-tiden gikk det fremdeles rykter om at noen av angriperne kunne befinne seg på hotellet, og det var støy fra amerikanske og afghanske soldater i bakgrunnen.

- Amerikanske soldater er nå på vei oppover i etasjene for å rydde bygningen.

Les også: Alt om angrepet

- Blodpøl
Åstedet for angrepet var svært blodig. Torgersen befant seg i lobbyområdet da ABC TV snakket med ham.

- Akkurat nå står jeg og ser på en blodpøl som er kanskje en halv meter ganger halvannen meter der det er tydelig at noen har sprengt seg selv i luften, sier Torgersen.

- Det er foreløpig uklart om dette var ment som et angrep på den norske delegasjonen og Jonas Gahr Støre, eller om det var ment som et angrep på en estisk delegasjon som også er her, eller om det kun var et angrep på et prestisjehotell med mange vestlige gjester.

- Hvordan er sikkerheten på hotellet?

- Det er veldig bra, sier de som har vært mye i disse områdene. Portene er solide, og det er en sikkerhetssluse man må gå gjennom. Det som har skjedd er kanskje at disse har gått til frontalangrep og kastet en granat inn i sikkerhetsslusen.

- Det er foreløpig uklart hvordan det norske besøket vil forløpe videre.

Amerikanske og afghanske styrker var fremdeles på stedet mandag kveld norsk tid.

En talsmann for Taliban hevder at gruppen stod bak angrepet.

Personvernpolicy