– Nordmann kidnappet i Colombia

En norsk-colombiansk mann skal være kidnappet i det vestlige Colombia, ifølge en colombiansk avis. Utenriksdepartementet arbeider for å få bekreftet opplysningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norsk-colombianske mannen skal være blant seks turister som ble kidnappet i Colombia, ifølge nettstedet Eltiempo.com. Også mannens kone skal være kidnappet.

Ansatte i UD opplyser til NTB at man foreløpig ikke vet mer enn det som står i den colombianske avisen, men at Norges ambassade i Colombias hovedstad Bogota arbeider for å få avklart og eventuelt bekreftet opplysningene.

Ifølge den colombianske avisen var det en gruppe på ti menn fra geriljagruppen Farc som kidnappet de seks. UD-kilder som kjenner Colombia godt og som NTB har vært i kontakt med, sier at også paramilitære høyregrupper og rent kriminelle grupper driver med bortføring. Man bør derfor ta slike påstander med en klype salt.

Eltiempo.com skriver det er en gruppe innen Farc kalt Frente 57 som har gjennomført kidnappingen. En kaptein i den colombianske regjeringshæren hevder at gruppen gikk utenfor det området som er tillatt område for turister. (©NTB)

Personvernpolicy