Her kantrer lasteskipet

Foto: Scanpix/AP.<br><p> </p>
Foto: Scanpix/AP.
 

22 besetningsmedlemmer slapp fra det med skrekken da et lasteskip fikk en skikkelig slagside i Den engelske kanal. Se de dramatiske bildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskapet på det greskregistrerte skipet Ice Prince ble reddet etter at skipet deres fikk trøbbel i kanalen. Det var storm i området utenfor kysten av det sørlige Storbritannia da skipet begynte å kantre, melder Reuters.

Et helikopter fra den britiske kystvakten reddet 12 av besetningsmedlemmene, blant dem en mann som hadde brukket beinet. De øvrige åtte ble reddet av frivillige fra Salcombe og Torbay som nådde skipet med livbåter gjennom storm og fem meter høye bølger.

Avgjørelsen om å forlate skipet ble tatt på grunn av faren for at skipet ville kantre da lasten på 5258 tonn plank begynte å bevege seg.

Kystvakten sier til Reuters at skipsbergere var på vei mot det forlatte skipet, som drev østover med 40 graders helling. De håper å kunne taue skipet trygt i havn.

Mannen som brakk beinet har blitt brakt til sykehus. Bortsett fra skrammer og blåmerker er det ikke meldt om andre skader.

Skipet sendte ut nødsignal klokken 20 (norsk tid) søndag.

Personvernpolicy