Engelske politihunder forstår kun tysk

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.<p> </p>
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix. 

Engelskmennene importerer politihunder fra Tyskland. Problemet er at hundene bare forstår tysk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis du sier «Slipp», så ser bare hundene på deg som om du var dum, sier en hundefører i Derbyshire politidistrikt ifølge Telegraph.

For å kunne kommunisere med de importerte hundene, må hundeførerne lære seg de tyske kommandoene. Eksempler på kommandoer de må lære, er: «sitz» (engelsk: sit, norsk: sitt), «platz» (engelsk: down, norsk: ned), «aus» (engelsk: let og, norsk: slipp), «holen» (engelsk: fetch, norsk: fang) and «bissen» (engelsk: bite, norsk: bit).

Derbyshire var den første politikretsen som testet ut de tyske politihundene. Ordningen er nå utbredt til 16 politidistrikter. Hundene må importeres fordi engelskmennene ikke klarer å trene mange nok hunder.

Personvernpolicy