Golden Globe uten glamour

Golden Globe gikk av stabelen på søndag. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Golden Globe gikk av stabelen på søndag. (Foto: Scanpix)
 

«Om forlatelse» vant Golden Globe for beste drama i en sermoni blottet for glitter og stas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en seremoni søndag som var redusert til en enkel pressekonferanse på grunn av streiken blant tekstforfatterne i Hollywood, ble vinnerne rett og slett lest opp av journalister fra underholdningsshow på TV. Det er Foreningen for utenlandske journalister i Hollywood som står for prisene.

Se vår anmeldelse av filmen på ABC TV

Glatt skjebnedrama

Beverly Hilton-hotellet, der prisene ble gjort kjent, framsto som en skygge av sitt berømte glamorøse selv uten alle stjernene til stede.

Blant de nominerte som ellers ville ha vært der i sin fineste stas, var Julia Roberts, Tom Hanks, George Clooney, Denzel Washington, Cate Blanchett, Johnny Depp og Angelina Jolie.

Ingen av dem ønsket å oppfattes som streikebrytere, og de boikottet derfor anledningen.

Golden Globe er sett på som en indikator på hvilke filmer som kommer til å gjøre det godt i Oscar-sammenheng. Seremonien har også stor verdi kommersielt sett ettersom filmene får en unik mulighet til å markedsføre seg.

I fjor hadde Golden Globe showet 20 millioner seere og vinnere som «The Queen» og «Babel» har hatt svært god nytte av oppmerksomheten showet ga dem . Flere i bransjen kaller prisutdelingen for en tre-timers sammenhengende reklame. I går var det flere av vinnerne som uttrykte skuffelse over å bli snytt for denne oppmerksomheten, selv om de fleste støtter streiken.

Det er ennå ikke klart om Oscar-seremonien 24. februar kan gå av stabelen som normalt. Tekstforfatterne har gjort klart at om det ikke er noen løsning innen da, vil de heller ikke tillate sine medlemmer å delta ved Oscar-utdelingen

Beste skuespillere

«Om forlatelse», som er basert på Ian McEwans roman «Atonement» vant den gjeveste prisen. Filmen er et tragisk romantisk drama fra annen verdenskrig der en sjalu tenåring kommer med falske anklager mot sin søsters kjæreste. Den er nylig satt opp på kino i Norge.

Daniel Day Lewis stakk av med prisen for beste skuespiller i et drama for sin rolle som en hensynsløs oljeleter i «There Will Be Blood», mens Johnny Depp vant prisen for beste skuespiller i en musikal eller komedie for innsatsen i «Sweeney Todd», der han spiller en barberer som skjærer over strupen på sine kunder.

Julie Christie fikk Golden Globe som beste skuespillerinne i et drama for sin rolle som alzheimerpasient i «Away From Her».

Franske Marion Cotillard vant prisen for beste skuespillerinne i en musikal eller komedie for sin bemerkelsesverdige tolkning av Edith Piaf i «La Vie En Rose», der hun spiller den franske sangerinnen fra ungdom til alderdom.

Cate Blanchett var vinneren av prisen for beste støtterolle i filmen om Bob Dylan, «I’m Not There», der hun er en av seks skuespillere som spiller Dylan i forskjellige stadier av hans karriere.

Javier Bardem vant sin Golden Globe for beste støtterolle for sin innsats i «No Country for Old Men», der han spiller en hensynsløs drapsmann.

Prisen for beste film på et annet språk gikk til fransk-amerikanske «The Diving-Bell and the Butterfly».

(Kilde: NTB/Reuters)

Les også:

Glatt skjebnedrama

Streiken stopper storfilmer

Streik i drømmefabrikken

Boikott Internett

Personvernpolicy